Kada je Igoru Bulatu dijagnostikovan karcinom jetre, Dino Merlin je prvi ponudio pomoć... Evo i zbog čega

Kada je Igoru Bulatu dijagnostikovan karcinom jetre, Dino Merlin je prvi ponudio pomoć... Evo i zbog čega

Autor: | 02/08/2019

0

Urednik i novinar RTS, Igor Bulat, inače rođeni brat pevača Marka Bulata, nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću, koja je za svega nekoliko meseci odnela njegov život.

Na Igorov sahrani, među prva pojavio se pevač Dino Merlin, vidno utučen i razočaran, a mnogi su se začuđeno pitali, kako su se Igor i Dino uopšte poznavali i družili.

Naime, kada je Igoru u decembru saopštena dijagnoza karcinom jetre, Dino ga je među prvima pozvao i ponudio pomoć. I sam se raspitao o načinu lečenja i saznao da u Istanbulu postoji najsavremenija terapija za tu vrstu opake bolesti, pa je predložio da on finansira lečenje.

– Dino i porodica Bulat su jako vezani. Njihovo prijateljstvo traje više od 20 godina, a počelo je kroz posao. Igorova supruga Dada, inače poznata menadžerka, učinila je mnogo za Merlina u momentu kad se u Srbiji o njemu nije baš lepo pričalo i pisalo. Ona je bila ta koja je organizovala njegove koncerte 2015. godine u Beogradskoj areni, prva ga je dovela u Beograd posle više od 20 godina. Merlin joj je vrlo zahvalan na tome – kaže izvor za espreso.rs i dodaje:

– Kad je Dada rekla Dinu da je Igor bolestan, on je odmah kazao "Računaj na mene za sve što treba." Posle izvesnog vremena javio je Dadi da je pronašao dobru terapiju za njenog supruga u Turskoj i da će on platiti lečenje. Tako je i bilo. Igor je bio na terapiji u Istanbulu, postojali su mali pomaci nabolje, ali, nažalost, bolest se ubrzo vratila još jače i agresivnije. Dinu je baš teško palo kad je čuo da njegovom prijatelju ipak nema spasa. Skoro svaki dan je zvao Dadu, raspitivao se za njega, nudio pomoć – završava izvor.

Dino je tokom čitave komemoracije, kao i sahrane plakao, a naročito mu je bilo teško kada je puštena njegova numera "Ptica bijela", što je bila poslednja Bulatova želja.

Igor je iza sebe je ostavio dvoje dece, Bogdana i Milicu, suprugu Dadu, majku i brata Marka.

hellomagazin.rs Sever Zolak, ATA Images