Vesna Dedić: Ako je nemoral biti srećan, nasmejan, raspevan i razigran - priznajem da sam jako nemoralna!

Vesna Dedić: Ako je nemoral biti srećan, nasmejan, raspevan i razigran - priznajem da sam jako nemoralna!

Autor: | 10/10/2019

0

Književnica Vesna Dedić na Instagramu je objavila poruke koje je dobila nakon objavljenih snimaka i fotogafija iz provoda. Komentari poput "Ne bi ti škodilo malo morala", "Imaš 60 godina"... takve i slične komentare uglavnom pišu žene, ali kako Vesna reaguje na njih?

U razgovoru za Zena.rs, Vesna je objasnila kako reaguje na ovakav vid osude, koji najčešće dolazi od strane žena.

- Ja nisam kriva što su neki lenji i depresivni i umesto da se druže, pevaju I igraju provode večeri na društvenim mrežama ili kraj tv ekrana špijunirajući druge. Kada je bilo vreme da sedim u kući i vaspitavam dete sedela sam u kući, čitala bajke i pravila palačinke. Imala sam trideset i nešto. Tada su komentarisali "Ooo, pa ona i nije neka faca kada je nema na in mestima". Sada kada imam 50 uz svest da sam svoju kćerku pripremila za samostalan život i kao neko ko radi od jutra do mraka, nemam ni jedan razlog da vikendom sedim u kući. Ako je nemoral biti srećan, nasmejan, raspevan i razigran - priznajem da sam jako nemoralna. Ko propusti da sedi u kući dok studira ili dok su deca mala, naravno da će u zrelim godinama biti namrgođen.

Da li često dobijate ovakve poruke?

- Neznatno u odnosu na lepe komentare, ali i to neznatno je alarmantno sa stanovišta pritiska koji trpim ne ja, već armija žena koje nisu javno eksponirane. Prošle godine sam sa Sanjom Marinković držala radionice kroz koje je prošle oko 5.000 žena. Lepe, uspešne, pametne, divne majke, a večina iz straha zbog osude okoline posle posla nema hobi, ne izlazi i onog trenutka kada uđe u kuću postaje kućna pomoćnica. Da se razumemo, ja sam vrhunska domaćica, ali to ne znači da ću domaćica da budem i u diskoteci ili da neću otići u diskoteku pošto prostrem veš na terasi i oribam podove.

Šta mislite da je glavni pokretač koji nekoga natera da na ovakav način osuđuje jednu ženu?

- Licemerje je u modi poslednjih nekoliko godina. Ne vidim na ulicama bračne parove koji se drže za ruke, nasmejane i srdačne ljude. U modi je zabrinutost. Kada odete u inostranstvo gledam mnogo starije od mene kako igraju po klubovima, ispijaju vina po baštama lokala i uživaju. U našem regionu jedino sam u Trebinju videla da i posle ponoći stariji sugrađani sede po baštama, ćaskaju i smeju se. A nije teško, treba samo malo volje. Bolest ljude treba da prikuje za krevet, a ko nije bolestan treba da se smeje i izađe u šetnju. Za početak ljudi bi trebalo da i kada imaju probleme taj problem posmatraju kao deo života a ne kao prepreku da se živi. Kada bih razmišljala samo o spisku problema koje trenutno imam umesto o spisku lepih stvari koje čine moj život sklupčala bih se ispod ćebeta i plakala, ali neću - iskreno je ispričala voditeljka i književnica za Žena.rs

 

hellomagazin.rs Boško Karanović
Tagovi: vesna dedić