Oproštaj od večite devojčice: Komemoracija Nedi Arnerić u četvrtak

Oproštaj od večite devojčice: Komemoracija Nedi Arnerić u četvrtak

Autor: | 14/01/2020

0

Komemoracija Nedi Arnerić održaće se u četvrtak, 16.1. 2020. u 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci  

Komemoracija  Nedi Arnerić biće održana u četvrtak, 16.januara u 12 časova u  Jugoslovenskoj kinoteci, kada će se od velike glumice oprostiti prijatelji i kolege. Nakon komemoracije biće prikazan film "Ukleti smo, Irina", iz 1973. godine, reditelja Koleta Angelovskog, sa Nedom Arnerić i Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Poslednji intervju Nede Arnerić za “Hello!”: U novi dan ulazim sa Andrićevom mišlju – I to će proći

Kremacija će se obaviti u subotu, 18.1. 2020. u  16.30 časova, na Novom groblju u Beogradu.

Proslavljena glumica Neda Arnerić preminula je 10. januara, u 67. godini života. Nju  je za trpezarijskim stolom u njenom stanu pronašao njen brat. Nije bilo tragova nasilja. Vrata stana glumice bila su zaključana. Tada je Nedin brat pozvao bravara koji je otvorio vrata.

Neda je snimila više od 100 filmova, a odiglrala četrdesetak uloga u pozorištu, za šta su usledile brojne nagrade i priznanja.

Film "San" iz 1966. godine napravio je od nje prvu dečju filmsku zvezdu Jugoslavije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zorana Pavic (@zourana_guevara) on Jan 10, 2020 at 3:46pm PST


Poslednja Nedina želja bila je da bude sahranjena tajno, samo u prisustvu najbližih članova porodice i prijatelja. a u amanet je ostavila da želi da bude kremirana i položena na Novom groblju, pored svog supruga Milorada Mešterovića. On je preminuo  krajem 2018. godine, posle duge i teške borbe sa rakom, a glumačka diva i večita devojčica jugoslovenskog filma, kao da nije mogla da preboli ovaj veliki gubitak, pa je nakon problema sa zdravljem, i sama preminula u 67. godini života.

Feđa Stojanović o Nedi i njenim poslednjim danima: Pila je lekove, njen život je bio ogromna depresija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Božidarac (@bozidarac) on Jan 11, 2020 at 2:00am PST

 

Život Nede Arnerić obeležili su gluma i velike ljubavi

Neda Arnerić  nije volela mnogo da priča o privatnom životu, ali nije skrivala koliko joj je bila važna podrška od supruga sa kojim je u braku provela 35 godina.

– On je meni sve, sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam srećna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji – iskreno je jednom prilikom ispričala.

Glumica je svog voljenog partnera izgubila u decembru 2018. godine, a kako je to podnela, poverila se tada samo najbližem krugu prijatelja. Prvi intervju nakon njegove smrti dala je za magazin “Glorija”.

 

– Nas dvoje smo 36 godina bili zajedno. Znala sam da se bliži kraj, šest meseci je bio baš loše, međutim, to mi ne olakšava. Bio je u bolnici u Austriji, ali jedva je čekao da ga puste kući. Insistirao je na tome, i kad mu se ta velika želja ispunila, bukvalno dva dana kasnije je otišao. Kao da je onaj gore čuo njegove molbe i uslišio ih. Nas dve, Pajka i ja, zakasnile smo 12 sati. Mnogo mi nedostaje. Još ne mogu da pričam o tome. Ne znam da li bi mi bilo lakše da sam imala decu. Na tren pomislim da sigurno bi, ali s druge strane, kad vidim šta se sve dešava, draže mi je što ih nisam rodila. Svakako ne bih očekivala da sada ostave sve i sede pored mene. To ne tražim ni od brata– rekla je glumica jednom prilikom.

 

Hellomagazin.rs Luka Šarac/Ata
Tagovi: neda arnerić