Pevač preminuo na sceni od srčanog udara

Pevač preminuo na sceni od srčanog udara

Autor: | 20/01/2020

0

Pravi muzičari ostaju do poslednjeg dana na sceni priželjkujući da ih smrt zatekne baš pred publikom. To se desilo i Dejvidu Olniju. Pevač je preminuo na sceni od srčanog udara

Dejvid Olni, američki kantri pevač preminuo je na sceni tokom nastupa na festivalu u Floridi u 71. godini, prenosi Bi-Bi-Si.

Sedamdesetjednogodišnji muzičar bio je usred izvođenja pesme kada se izvinio publici, sklopio oči i zaćutao, rekli su muzičari koji su nastupali s njim.

Iznenada je doživeo srčani udar tokom koncerta u Santa Roza Biču u subotu uveče, navodi se u saopštenju.

Ranih osamdesetih osnovao je rok bend Eks Rejz pre nego što se otisnuo u solo karijeru, tokom koje je objavio više od 20 albuma.

„Olni je bio na sredini treće pesme, kada je zastao, izvinio se i zatvorio oči“, napisala je na Fejsbuku Ejmi Rigbi, muzičarka koja je sedela do njega na sceni.

„Bio je vrlo miran, sedeo je uspravljeno sa gitarom u krilima. Na glavi je imao super šešir i divnu jaknu od prevrnute kože“, dodala je Rigbi.

Skat Miler, koji je takođe nastupao sa njima, kaže da je pokušao da pevaču ukaže prvu pomoć.

Pevač preminuo na sceni dok je izvodio treću numeru

„Dejvid je prestao s pesmom, rekao `Žao mi je` i spustio glavu na grudi. To je uradio jednostavno i učtivo, kao i sve drugo“, napisao je Miler.

„Spustili smo ga i dali sve od sebe da uradimo reanimaciju, dok nisu stigli lekari. Svet je izgubio dobrog momka sinoć, ali i dalje imamo njegova dela. Ona nas i dalje inspirišu“.

Emili Heris, članica Kluba slavnih kantri muzike, odala je počast muzičaru i to je objavljeno na njegovom sajtu.

„Olni je umeo da ispriča čudesne priče o ljudima koji teže večnoj ljubavi“, navela je Heris.

hellomagazin.rs Printscreen/Youtube