Dino Merlin postao deda: Dečak dobio simbolično ime

Dino Merlin postao deda: Dečak dobio simbolično ime

Autor: | 22/05/2020

0

Jedna od najvećih muzičkih zvezda u regionu Dino Merlin zbog magije koju pravi na koncertima ima status čarobnjaka, a pored svih uspeha u karijeri, najveći su njegova porodica  - supruga Amela, ćerka Naida i sin Hamza.

Ovaj poznati Sarajlija pre nekoliko dana dobio je prvo unuče koje mu je podario sin. Dečak je poneo ime Nezir, po ocu Dinove supruge.

– Mama i beba su već kod kuće i dobro se osećaju. Čestitke porodici stižu sa svih strana – rekao je izvor za bosanske medije.

Merlinov sin Hamza prošle godine venčao se sa Dženetom, a njihova ljubav traje još od gimnazijskih dana od kada su nerazdvojni.

Poznati muzičar je u intervjuu za magazin „Hello!“ govorio o tome koliko je ponosan na svoju decu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Apr 25, 2019 at 9:48am PDT


Dino Merlin je postao deda, a svojevremeno je za naš magazin istakao da pati što se nije nagledao Naidinog i Hamzinog detinjstva.

 - Da, žalim što su moja deca tako brzo odrasla. Kroz borbu za život često zaboravljamo da se život odvija upravo ovde i sada. A ko je u tom životu važniji od onih koju su vam najbliži? Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve, od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza uvek: „Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući.“ Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakve egzistencijalne probleme. Navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo sve što poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina - rekao je i istakao da od svoje dece svakog dana uči.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Mar 31, 2017 at 3:28am PDT

Dino Merlin ističe da su Naida i Hamza lepo vaspitani, skromni mladi ljudi

- Svakodnevno od njih nešto naučim. Amela i deca su moja baza, a ja se trudim da budem njihov oslonac i podrška. Sestra i ja smo odrasli s majkom i odlično znam koliko nam je bilo teško, posebno njoj, koja nam je istovremeno bila i otac i majka. Verovatno je i to razlog zašto sam posvećen porodici. Moja deca rastu uz oba roditelja i, srećom, i ne slute kakva je to blagodet. Usudiću se da javno kažem, nadam se da mi niko neće zameriti, da su Naida i Hamza lepo vaspitani, skromni mladi ljudi.

Kćerka je zaposlena, Hamza još studira, i čini mi se da bi mogli da uspeju u životu ako nastave da rade kao do sada. Naida je više na mene, impulsivna je, dok je sin na Amelu strpljiv i nenametljiv. Blagonaklono prihvatam njihov karakter, kao što oni prihvataju moj. Imponuje mi kada u njima prepoznam sebe, čak i u trenucima kada na površinu isplivaju osobine koje bih, da mogu, i kod sebe promenio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Nov 1, 2014 at 8:14am PDT

Pročitajte: Dino Merlin - Živeli smo težak život i ne grize me savesti što danas imam brod

Nije li čudno da neko ko sve duguje muzici kaže da je srećan što deca nisu krenula njegovim stopama?

- Znam sve o ovom poslu, doživeo sam uspone i padove, znam cenu koju morate da platite ako želite da budete profesionalac i to ne bih preporučio nikome, pogotovo ne svojoj deci. Naravno, da su odlučili da krenu mojim stopama, imali bi punu podršku, ali bi sve morali da postignu sopstvenim radom i trudom, kao što to i čine danas, kada su miljama udaljeni od muzike.

Govoreći o supruzi Ameli, sa kojom je u ljubavi već trideset sedam godina, rođeni Sarajlija joj je sa širokim osmehom odao priznanje za uspeh koji je postigao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Dec 13, 2018 at 2:01am PST

Pročitajte: Vesna Zmijanac i Dino Merlin ponovo snimaju duet “Kad zamirišu jorgovani”?

Supruga Amela vaša je ljubav trideset pet godina. Kako ste odolevali iskušenjima koje vam je donosila popularnost?

-  Amela je moj životni partner, moj saveznik i najbolji prijatelj. Kada nekog takvog imate pored sebe, nema iskušenja koje se između vas može isprečiti.

Svedoci smo poražavajuće sudbine ljubavi. Brak je izgubio značaj, tradicija i običaji se gaze. U čemu je tajna dugih veza?

-  Nema neke velike tajne. Potrebna je samo volja da se istraje u ljubavi, toleranciji i uzajamnom poštovanju.

Jeste li Ameli posvetili neku pesmu?

- Ameli sam posvetio život, u znak zahvalnosti za svu njenu ljubav i podršku.

Da li je „otimanje“ supruge i venčanje u tajnosti najluđe što ste uradili zbog ljubavi?

Pročitajte: Dino Merlin- Živeli smo težak život i ne grize me savesti što danas imam brod

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Jan 3, 2020 at 9:58am PST


 - Najluđa stvar desila se pre toga, zaljubio sam se u devojku koju ću oteti. Zaljubljenost je najlepša i najluđa stvar koja vam se može dogoditi. Baš nekoliko dana pre koncerta u Primoštenu, 8. avgusta, kojim je obeležen početak promotivne turneje „Hotel 'Nacional'“, proslavili smo značajnu godišnjicu. Na taj dan pre trideset pet godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osetim grižu savesti da ga nisam dostojno obeležio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlinofficial) on Aug 9, 2017 at 12:17pm PDT


Odrasli ste u siromašnoj radničkoj porodici. Teški trenuci teraju ljude da tragaju za srećom. Šta ste vi na tom putu pronašli?

̶  Niko mi ništa nije poklonio, sve sam postigao zahvaljujući neprestanom radu. Sanjao sam i nikada nisam prestao. Na početku mog životnog puta šanse su mi bile ništavne za bilo šta veliko. Radom i energijom pokušao sam da promenim svoju sudbinu i srećan sam što sam u tome uspeo. Nemam radno vreme od devet do pet, ali imam posao koji zahteva celodnevnu posvećenost, i vikendom, i praznicima, i tokom godišnjih odmora. Ne mora da bude tako, ali ja drugačije ne znam. Kada se svi oko mene vesele, ja radim, ali sam srećan kad ispred sebe vidim zadovoljnu publiku, tako da moj posao nije samo rad i u tome su njegova specifičnost i lepota. Valjda je to definicija uspešnosti – satisfakcija poslom kojim se bavite.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Ata/Instagram