65 godina od rođenja Magi Stefanović: Strašna sudbina najlepše Beograđanke

65 godina od rođenja Magi Stefanović: Strašna sudbina najlepše Beograđanke

Autor: | 20/04/2024

0

Izložba posvećena Margiti Stefanović

Izložba „Magi – kad krenem ka”, biće otvorena 25. aprila, na Kalemegdanu, ispred Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić”. Posvećena je Margiti Magi Stefanović, jednoj od najlepših i najtalentovanijih devojaka svog vremena.

Srđan Vejvoda

 

Njena tragična priča okončana je pre 22 godine, u Centru za smeštaj beskućnika, gde je provela poslednje dane svog života. Iako uzrok smrti nije zvanično saopšten, pretpostavka je da je umrla od posledica dugogodišnjeg konzumiranja narkotika.

Pročitajte: Beograd dobio plato Milana Mladenovića

- Bila je najbolji prijatelj koga si mogao da imaš. Bila je dobra kao hleb. Mogla je da bude šta je htela. Nikada nije dobila šansu – rekao je o svojoj prijateljici novinar Dušan Vesić, koji joj je posvetio knjigu „Kao da je bilo nekad”.

Margita Stefanović rođena je u porodici reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija. Od detinjstva je pokazivala brojne talente. U svemu što je radila bila je najbolja – od muzike do arhitekture, koju je završila sa najvišim ocenama.

Neizbrisiv trag ostavila je kao klavijaturistkinja benda EKV. Kao muzičarka, i danas je idol mnogim devojkama koje bi volele ne samo da sviraju već i da izgledaju kao Margita.

U devojku nestvarne lepote i snenog osmeha bilo je zaljubljeno „pola Beograda”. Između ostalih i Žika Todorović, s kojim je godinama živela.

Goranka Matić

 

Oni koji su je poznavali, svedočili su da se Margitin svet delio na dva dela: na onaj u kome nema droge i na onaj u kome je droga sve. Na poslednji put ispratilo ju je tek nekoliko osoba.

Pročitajte: Beograd 1987. godine: Žika Todorović sa prijateljem u veseloj vožnji

Sudbina Margite Stefanović jedna je od najstrašnijih beogradskih sudbina. Ipak, nakon svega, ostaje sećanje na muziku koju je stvarala, a kako se Magi menjala kroz vreme, saznaće svi oni koji posete izložbu čiji su autori Zorica Kojić i Dragan Ambrozić.

Promo

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Milan Petrović Goranka Matić