Zdravko Čolić ne zaboravlja devojku koja se ubila bežeći od silovatelja: Milici je posvetio svoju najtužniju pesmu

Zdravko Čolić ne zaboravlja devojku koja se ubila bežeći od silovatelja: Milici je posvetio svoju najtužniju pesmu

Autor: | 14/06/2023

0

Skoro da nema koncerta na kojem Zdravko Čolić nije otpevao pesmu „Ona spava“, koja je nastala 1974. godine, a činjenica je da malo ko zna tragičnu priču koja je legendarnog muzičara inspirisala da je „preseli“ u večnost.

Indir Merdanović

 

Stihove „Nikad više snene oči, nikad više crne kose“ Zdravko je posvetio devojci po imenu Milica Kostić, koja je svoj kratki život okončala u 18. godini, skokom sa jedanaestog sprata jedne zgrade u Kruševcu.

Te 1974. godine Milica je bila učenica medicinske škole, a krasili su je čednost, poštenje i odgovornost. Jedan momak na prevaru joj je odveo do svog stana, uz molbu da pozove njegovu devojku i obrazloženje da su njeni roditelji strogi i ne dozvoljavaju joj da ima dečka. Poverovala mu je i krenula sa njim, a ispostavilo se da su ih u stanu čekala još četiri muškarca, koji su nameravali da izvrše grupno silovanje.

Aleksandar Kerekeš Keki

 

Nesrećna devojka je plakala i molila ih da je puste, što je jedan od njih čak i želeo da uradi, ali mu ostali nisu dozvolili. U trenutku kada je ostala sama u sobi skočila je kroz prozor kako bi sačuvala svoju čast.

Pročitajte: Tajna čuvana 38 godina! Isplivali detalji veze Zdravka Čolića i Doris Dragović

Preživela je stravičan pad, ali je zadobila teške telesne povrede. U bolnici ju je posetio inspektor kome je ispričala šta se dogodilo. Pre nego što je pala u komu, iz koje se nikada nije probudila, rekla je: „Sama sam skočila kroz prozor. Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.“

Youtube Screenshot

 

Pročitajte: Zdravko Čolić pre 40 godina posvađao Balaševića i Bregovića, za sve je kriva ona!

Milica Kostić sahranjena je 5. septembra 1974. godine u rodnom selu Strojnicima, a njenoj sahrani prisustvovalo je nekoliko hiljada ljudi. Na dan sahrane kruševačke škole obustavile su nastavu, a opština je obezbedila autobuse za prevoz učenika i građana koji su želeli da je isprate na poslednji put.

Nasilnici koji su nesrećnu devojku oterali u smrt osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne.

Indir Merdanović

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nebojša Babić

Pročitajte još

Najnovije vesti