Sestra Rasima Ljajića u sedmoj deceniji postala majka, ćerkica Alina danas je velika devojčica: Samo da nismo gladne... FOTO

Sestra Rasima Ljajića u sedmoj deceniji postala majka, ćerkica Alina danas je velika devojčica: Samo da nismo gladne... FOTO

Autor: | 06/06/2023

0

Sestra Rasima Ljajića u sedmoj deceniji sama podiže dete

Pre šest godina, u junu 2017, mediji u regionu pisali su o Atifi Ljajić koja je na pragu sedme decenije rodila ćerku Alinu. Hrabra žena iz Novog Pazara, inače sestra od strica Rasima Ljajića, rizikovala je svoje zdravlje i život, ali je želja da postane majka bila jača od svega.

Pročitajte: Najveća podrška u najtežim trenucima - Ko je tajanstvena Amra, supruga teško povređenog Rasima Ljajića

Privatna Arhiva

 

Prvi put Atifa je ostala trudna u 59. godini, posle petog pokušaja vantelesne oplodnje, a porodila se u sedmom mesecu, carskim rezom, u bolnici u Beogradu. Iako je na svet stigla dva meseca ranije beba je bila zdrava i od prvog dana je lepo napredovala.

Za njenu majku, uprkos ogromnoj sreći, tada su počeli teški dani. Otac devojčice prvo je odbio da je prizna, da bi kasnije ispunio tu “formalnost”. I sam u poznim godinama i lošeg zdravlja odlučio je da se preseli u Istanbul, a nevenčanu suprugu i dete prepusti njihovoj sudbini. Atifa je svu ušteđevinu i otpremninu iz preduzeća u kojem je radila uložila u pokušaj da dobije dete, a kada se to ostvarilo, preostalo joj je da živi sa skromnom penzijom.

Pročitajte: Ma kakav Al Paćino! Bivši muž Snežane Savić dobio je blizance u 76. godini i to sa glumicom koju svi znate FOTO

youtube printscreen

 

- Mada živimo teško i u mnogo čemu oskudevamo, moja Nina lepo napreduje. Nikada se nisam pokajala što sam je rodila “prekasno”, u 60. godini. Bog je odlučio da me baš tad usreći i nagradi. Ona je moj ponos, moja najveća radost i smisao mog života. Svašta sam u borbi za potomstvo preživela, život mi je nekoliko puta visio o koncu. Hvala Bogu, isplatilo se. Srećna sam što sam mnogim ženama dala nadu, što sam pomerila granice i što do kraja života neću biti sama - izjavila je nedavno “majka hrabrost”.

Krov nad glavom imaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi iz celog sveta, koji ih nisu zaboravili.

- Samo da nas zdravlje služi, da nismo gladne i da nam je toplo. Ništa više od toga nam ne treba - kazala je Atifa, koja je ćerki mogla da priušti samo proslavu prvog rođendana, a tek prošlog leta ju je prvi put povela na more preko udruženja penzionera.

youtube printscreen

 

Petogodišnja devojčica raste i napreduje, druži se sa vršnjacima iz vrtića, uživa u beskrajnoj ljubavi svoje mame, koja, iako je zdravlje odlično služi, ne krije strepnju:

- Ne daj bože da se meni nešto desi, kud bi Alina. Nadam se da će mi bog podariti još života dok moja mezimica ne odraste. Najveća sreća bi mi bila kada bih uspela da obezbedim neku garsonjeru. Tada bih znala da će, ako se meni nešto desi, Alina koliko-toliko biti zbrinuta.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Profimedia