Da li prepoznajete devojčicu sa slike? Danas je jedna od najvoljenijih domaćih glumica i upravo je ugasila 75 svećica na torti

Da li prepoznajete devojčicu sa slike? Danas je jedna od najvoljenijih domaćih glumica i upravo je ugasila 75 svećica na torti

Autor: | 14/12/2022

0

Nekad i sad - Da li prepoznajete devojčicu sa slike

Fotografija je nastala početkom pedesetih godina prošlog veka. Posleratno doba, nimalo lako, ali nekako su se nalazili razlozi za osmeh na licu. Ova slatka devojčica u međuvremenu je postala jedna od naših najboljih i najpopularnijih glumica, čija je svaka uloga zlata i Oskara vredna. Danas slavi 75. rođendan. Svet je, sasvim slučajno, ugledala u Zemunu.

‒ Kada je trebalo da se rodim, moja mama je zbog tada čuvenog akušera dr Kusovca prešla Savu i rodila me u zemunskom porodilištu. Onda su me kao bebu preneli u Beograd, u Njegoševu, gde smo stanovali u zajedničkom stanu s jednom starom gospođom koju smo zvali tetka Nikolija – prisećala se u jednom intervjuu detinjstva i odrastanja.

Pročitajte: Dečak sa slike danas na računu ima 80 miliona! Obožavate ga, a da li ga prepoznajete FOTO

Privatna arhiva

 

Nećemo vas više držati u neizvesnosti. Na slici je Svetlana Bojković, diva i dama čiji talenat spada u naše nacionalno umetničko blago. Njena karijera traje duže od pet decenija, glumački opus je bogat, a riznica nagrada ‒ raskošna. Neumorna Ceca i danas u svojoj profesiji uživa s istim žarom, kako na pozorišnoj sceni, tako i pred filmskim i televizijskim kamerama. Srećan rođendan!

Boško Karanović

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još