Ulogom Savke u Srećnim ljudima kupila je publiku za sva vremena: Ovo je Aleksandra Nikolić danas, u rukama drži vredno priznanje (foto)

Ulogom Savke u Srećnim ljudima kupila je publiku za sva vremena: Ovo je Aleksandra Nikolić danas, u rukama drži vredno priznanje (foto)

Autor: | 24/11/2022

0

Prvakinji Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandri Nikolić i upravniku te kuće Svetislavu Buletu Gonciću glumački putevi ukrstili su se davne 1993. godine, u seriji Siniše Pavića „Srećni ljudi“.

Ona je igrala pomalo džangrizavu vlasnicu kafane Savku Lopčević Ilić, strah i trepet za supruga Radojicu, koga je tumačio Milenko Pavlović. S druge strane, Buletu Gonciću pripala je uloga iluzioniste Čarlija.

Pročitajte: Muškarci su mu zavideli, žene padale pred noge - Na doktora Popca ostalo samo sećanje, Aleksandar Dunić danas je neprepoznatljiv

youtube printscreen

 

Iako su od tada prošle tri decenije, publika se još seća njihovih likova, što samo govori da su posao odradili za svaku pohvalu.

Zvanične pohvale nisu mimoišle Aleksandru Nikolić ni povodom Dana Narodnog pozorišta, kada joj je upravnik Bule Goncić svečano uručio „Pečat za doprinos radu matične kuće“.

Boško Karanović

 

Glumicu, rođenu 1954. godine u Somboru, osim na pozorišnim daskama, poslednjih godina gledali smo u serijama „Jutro će promeniti sve“ i „Igra sudbine“.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Najnovije vesti