Dugih 15 godina bio je njegova senka: Marjan Vajda konačno progovorio! Ovo je pravi razlog prekida saradnje sa Novakom

Dugih 15 godina bio je njegova senka: Marjan Vajda konačno progovorio! Ovo je pravi razlog prekida saradnje sa Novakom

Autor: | 04/03/2022

0

Marjan Vajda (57), dugogodišnji trener Novaka Đokovića, više nije u timu koji prati srpskog tenisera, prenose mediji. Skoro 16 godina Vajda je bio uz Novaka, pošto su počeli da rade zajedno pre „Rolan Garosa“ 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

Pročitajte: Marjan Vajda - Zahtevao sam da Novak završi sa Imasom, hteo sam da tenis trenira, a ne da filozofira o njemu

Guliver Getty Images

 

Slovački trener je od 2019. godine, kada se timu priključio Goran Ivanišević, smanjio broj turnira na kojima je pratio Novaka, kako bi više vremena mogao da posveti porodici. A vest da je došao i definitivan kraj njihovoj saradnji rastužila je svet sporta. Mediji su nagađali o razlozima prekida saradnje, a onda je Vajda odlučio da sve iznese u javnost.

Marjan Vajda se zbog ovoga razišao sa Noletom

Vajda je u intervjuu za slovački „Aktualiti“ opširno govorio o razlogu i vremenu raskida, priznavši da saradnje nije bilo praktično od „US opena“ prošle godine.

‒ Bilo je to nekoliko meseci posle „Olimpijskih igara“ u Tokiju. Posle tri grend slem titule u sezoni nije sve išlo po planu od jula, a kulminiralo je u Njujorku, gde mu je nešto nedostajalo da napravi finalni korak. Tada je ostao bez snage u finalu jer ju je izgubio na „Olimpijadi“. Ja nisam bio za to da nastupi u Tokiju, nije bilo puno vremena, malo i za pripremu. Neuspeh iz Tokija ga je iscrpeo i mentalno i fizički. Razumeo sam njegov cilj, želeo je da osvoji medalju za Srbiju. Tu je doživeo neuspeh i to se prenelo na Njujork ‒ rekao je Vajda.

Pročitajte: Nole i Jelena na svadbi Marjanove ćerke Niko (foto)

Guliver Getty Images

 

On je dodao još jedan razlog prekida saradnje o kom se dosta nagađalo.

‒ Kao nevakcinisan igrač imaće ograničen broj turnira, a već ima jak tim sa trenerom Goranom Ivaniševićem. Posle sagledavanja svih okolnosti, sporazumno smo odlučili da prekinemo profesionalnu saradnju ‒ dodao je Marjan Vajda i zaključio da će zauvek ostati Novakov najveći najvijač.

‒ Voleo bih da doživim nešto novo kasnije, novi izazov sa drugim igračem, ali je lestvica postavljena veoma visoko. Ostajem najveći Đokovićev navijač, držaću mu palčeve i nadam se da će se svet vratiti u normalniji život – rekao je ugledni trener.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti