Kuća puna uspomena: Spektakularni holivudski dom Helen Miren može biti vaš (foto)

Kuća puna uspomena: Spektakularni holivudski dom Helen Miren može biti vaš (foto)

Autor: | 15/08/2021

0

Kuća Helen Miren je na prodaju

Jedna od najboljih glumica našeg vremena živi između Holivuda, rodnog Londona, Njujorka, Luizijane, Nevade i Italije. Interesantna kombinacija, ali i Helen Miren nije obična žena. Ipak, ona i njen suprug Tejlor Hakford nedavno su odlučili da spisak nekretnina skrate za jednu kuću. I to onu koja je „oskarovki“ možda najviše prirasla za srce jer je u njenom vlasništvu skoro tri i po decenije.

‒ Ovo je prva kuća koju smo Tejlor i ja kupili kao par i u kojoj smo počeli zajednički život. Za nju smo emotivno vezani – istakla je.

Pročitajte: Pet pravila Helen Miren za srećniji život - Nemojte dozvoliti da vas požuruju sa udajom

Getty Images

 

Vila, kao i ceo ovaj kraj u podnožju planinskog lanca Santa Monika, ima filmsku istoriju i zavidan pedigre. Sagrađena je 1908. godine za zvezdu nemih filmova Dastina Farnama, bila je dom još nekih uglednih sineasta, svojevremeno je čak „glumila“ u nekim ostvarenjima, a Helen se u nju zaljubila čim ju je ugledala, krajem osamdesetih. Tada je uveliko bila u vezi sa Hakfordom, rediteljem i producentom koji u riznici nagrada takođe ima jednog „Oskara“.

Pročitajte: Luksuz dostojan kraljice - Madonin novi dom od 16 miliona evra (foto)

Profimedia

 

Mnogo lepih uspomena ostalo je tu među holivudskim brdima, kaže britanska zvezda. Koliko su joj vredne govori i cena poseda – 18,5 miliona dolara. Postoji i mogućnost iznajmljivanja za 45.000 dolara mesečno. Kuća Helen Miren u mediteranskom stilu prostire se na oko tri hiljade kvadrata, ima pet spavaćih soba, dva salona, impresivnu trpezariju, biblioteku i bar, dok se u spoljašnjem delu ističu veliki bazen i vrt pun cveća.

Profimedia

 

Sve prostorije imaju kamin, čak i kuhinja. Inače, kvart Ranjon kanjon prava je meka za bajkere i hajkere jer je daleko od vreve prestonice šou-biznisa, ali joj je i dovoljno blizu da zastanete na nekom vidikovcu, malo „razgrnete“ palme i ostalo rastinje i uživate u spektakularnoj panorami. Možda sretnete i neku zvezdu dok šeta psa.

Pročitajte: Suptilan luksuz sa pogledom na Bosfor - Zavirite u elegantni istanbulski stan Emine Jahović (foto)

Profimedia

 

Helen i Tejlor odlučili su da prodaju kuću zato što poslednjih godina najviše vremena provode na imanju pored jezera Taho u Nevadi. Poseduju i letnjikovac u Nju Orleansu na Misisipiju. Taj grad im, objašnjava Helen, leči nostalgiju za Evropom.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić hellomagazin