Slagalica sreće na Dorćolu: Zavirite u dom Marije Veljković

Slagalica sreće na Dorćolu: Zavirite u dom Marije Veljković

Autor: | 17/06/2021

0

Dom Marija Veljković – potkrovlje s pogledom...

U jednoj mirnoj ulici u najstarijem delu Beograda, živopisnom Dorćolu, krije se dom Marije Veljković. Šarmantna voditeljka „Slagalice“ smestila je svoju porodičnu oazu u potkrovlje sa koga se pruža božanstveni pogled na istorijsko jezgro prestonice i zelene krošnje ispred zgrade.

Pročitajte: Marija Veljković - Dva razloga za slavlje

Ukusno uređen stan, prozračan, pun sunca i svetlih boja, odiše radošću i dobrim raspoloženjem. Sve je kreirano po meri, sa mnogo stila i ljubavi. Zidovi, koje je Marija sama okrečila, i to vrlo vešto, ukrašeni su slikama, a police porodičnim uspomenama, fotografijama i suvenirima sa putovanja. 

Omiljena prostorija joj je kuhinja u kojoj se odlično snalazi. Funkcionalna je i u modernom maniru, a vintidž šarm ulivaju pločice između donjih i gornjih elemenata. 

Dom Marije Veljković - Porodična oaza u srcu Dorćola

U blizini je Bajlonijeva pijaca, kultno dorćolsko mesto, koje popularno televizijsko lice često posećuje u potrazi za namirnicama.

Dečje sobe su posebna priča. Mala bajka koju dele devojčice Rosa i Neva je u roze i zlatnim tonovima, dok Đurađ uživa u društvu svojih automobilčića i superheroja.

Pročitajte: Marija Veljković - Šta koga briga da li je moja kosa crvena ili plava

Neke zanimljive komade nameštaja, kao što su stare fotelje, Marija je pronašla na tavanu suprugovog oca, koji je bio arhitekta. Išmirglala ih je, tapacirala i pretvorila u važne elemente dnevne sobe, budući da su zadužene za retro momenat. 

„Home, sweet home“, piše na jednom ukrasu. Stan Marije Veljković upravo je to – slatki dom.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin