Ana Lečić: Nisam mogla da spavam dok smo snimali „Daru iz Jasenovca“

Ana Lečić: Nisam mogla da spavam dok smo snimali „Daru iz Jasenovca“

Autor: | 23/02/2021

0

Ana Lečić, mlada glumica, ostvarila je zapaženu rolu u filmu „Dara iz Jasenovca“ koji je i danas, tri dana nakon prikazivanja, glavna tema naših medija, istakla je da je snimanja ovog filma bilo veoma teško i emotivno iskustvo. 

 

Uspešno gradi svoj glumački put, a 2019. godine publiku je oduševila ulogom u seriji "Dug moru", koja joj je donela veliku popularnost. Sada je, međutim, vidimo u potpuno drugačijem svetlu - kao ozloglašenu i nemilosrdnu nadzornicu logora, Božicu.

Pročitajte: Ana Lečić iskreno: Teško da će ocu i bratu bilo koji moj muškarac biti dovoljno dobar

K1 TV screenshot

 

 

- Sećam se prvog dana snimanja kada sam ugledala te blistavo plave oči Tanje Kecman koja glumi časnu sestru, i pomislila – Blago njoj, kako je odmah ušla u ulogu. Bilo mi je jako teško da igram Božicu, jer sam ja imala mirno i srećno detinjstvo, a morala sam da u sebi pronađem svo to zlo koji njen lik nosi. Takvu mržnju nije lako dočarati – rekla je Lečićeva. 

Prisetila se kako su proticali snimajući dani, kao i koliko je bilo emotivno teško snimati onakve scene. 

- Dešavalo se da ne mogu da spavam nakon snimanja. To mesto nosilo je sa sobom strah koji nam se uvlačio u kosti. U jednoj pauzi između snimanja sa jednom od koleginica na setu sam šetala i pokušala da pričam o bilo čemu drugom, da potisnem svoj lik i odjednom mi se oteo uzdah i izgovorila sam: Muka mi je od ove Božice. To je samo izletelo iz mene. Na kraju, kada je snimanje završeno, tu Božicu sam iskreno počela da žalim. Provesti ceo život u tolikoj mržnji je tužno. Da biste igrali bilo koji lik, pa i negativca, morate da ga najpre razumete. Ja mislim da je njena vodilja bilo to da ispuni dužnost prema NDH, ispran joj je mozak time da mora da služi svojoj zemlji – kazala je mlada glumica. 

Pročitajte: Branislav Lečić poslušao decu i uradio pravu stvar

K1 TV screenshot

 

 

Kaže da joj je veoma važna reakcija njenih najbližih, te da je njen otac, glumac Branislav Lečić, žurio je nakon predstave kući da bi stigao da odgleda film. 

- Bio je jako ganut i mnogo se potresao. Kao i svi uostalom koji su pogledali film. Nekoliko drugarica mi je reklo da im se neko vreme ne obraćam. Da nekih mesec dana ne mogu sa mnom da razgovaraju. I ja ih razumem. Čak mi kao glumcu, profesionalcu, i imponuje da je tako, zvuči mi to kao kompliment. To znači da sam dobro uradila svoj posao – istakla je Ana Lečić na televiziji K1. 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin