Džordž R. R. Martin: Želim da završim "Pesmu leda i vatre" u Tolkinovom maniru

Džordž R. R. Martin: Želim da završim "Pesmu leda i vatre" u Tolkinovom maniru

Autor: | 12/08/2015

0

Svako ko je gledao "Igru prestola" reći će vam da je to najkrvavija, najbrutalnija, ali i "najzaraznija" serija koja se trenutno emituje. Zato mnogi očekuju da će Džordž R.R. Martin pisac knjiga "Pesma leda i vatre" na osnovu kojih se serija snima, sagu okončati u nekom krvoproliću.

Međutim, on kaže da to neće biti slučaj i da će knjige i serija biti okončani u "gorko slatkoj" noti inspirisanoj "Gospodarom prstenova".

- Još nisam napisao kraj. Rekao sam ranije da ću završiti u gorko slatkom maniru - rekao je on za "Observer".

- Mislim, nije nikakva tajna da je Tolkin mnogo uticao na mene i da volim kako je završen "Gospodar prstenova". Završava se pobedom, ali gorko slatkom. Frodo više nikad neće biti isti i odlazi u Neumiruće Zemlje. I čišćenje Okruga – briljantan rad koji nisam razumeo kad sam imao 13 godina. Mislio sam: "Zašto sad? Priča je završena?" Ali svaki put kad čitam, razumem briljantnost tog segmenta. Sve što mogu da kažem je da želim da završim u tom tonu. Da li ću to postići, ili ne, proceniće čitaoci.

Za razliku od onog što je prikazano na kraju filma, Hobiti iz "Gospodara prstenova" nisu se vratili u miran Okrug na kraju. U tolkinovom epskom romanu, koji je inspirisao Martina, Beli čarobnjak Saruman preuzima njihov dom. Tek kad ubiju Sarumana, Okrug se vraća u normalu. Videćemo kako će se to uklopiti u seriju i knjige.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: Igra prestola