"Igra prestola" se više neće snimati u Dubrovniku

"Igra prestola" se više neće snimati u Dubrovniku

Autor: | 23/08/2015

0

Dubrovnik više neće biti scenografija za Kraljevu luku u seriji "Igra prestola", odlučili su producenti te hit serije

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić žali što se se šesta sezona planetarno popularne serije neće snimati u njegovom gradu.

- U ovom trenutku nemamo zvaničnih saznanja o snimaju šeste sezone. Grad Dubrovnik je televizijskoj kući HBO zahvalan za sve ono što je uradila u Dubrovniku i Hrvatskoj kroz angažman statista, produkciju, finansiranje troškova, što je u Gradu donelo nemerljivu marketinšku promociju. HBO je u produkciji sledio profesionalnost na najvećem svetskom nivou, što je i rezultirao visokim rejtingom u celom svetu. Zbog toga verujem da će autori i producenti doneti najbolju odluku za projekat i zadnje dve sezone napraviti još boljim od prethodnih. Ako odluče da opet snimaju na lokacijama u Dubrovniku, imaće iste uslove i podršku kao i dosada. Radujemo se svakoj potencijalnoj saradnji koja će rezultirati vrhunskom produkcijom i još jednom odličnom sezonom - rekao je Vlahušić.

"The Independent" je od HBO-a dobio zvaničnu potvrdu o tome kako se šesta sezona "zbog potreba priče i lokacije" neće snimati u Dubrovniku.

Prva epizoda šeste sezone očekuje se na proleće 2016. godine.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo
Tagovi: Igra prestola