Prijatelji, Čista hemija i Dosije iks su najbolje serije svih vremena

Prijatelji, Čista hemija i Dosije iks su najbolje serije svih vremena

Autor: | 19/09/2015

0


Vrh liste 100 najboljih američkih TV serija svih vremena pripada legendarnim „Prijateljima“ i „Dosijeu iks“, kao i novijoj „Čistoj hemiji“.

Uoči dodele prestižnih TV nagrada Emi, koja će se 67. put održati u noći između nedelje i ponedeljka, tradicionalno se sumiraju utisci koje su ostavile nedavno emitovane serije, ali je nemoguće izbeći i liste najboljih svih vremena.

U iščekivanju rezultata ovogodišnjeg glasanja, Holivud riporter je anketirao 2.800 profesionalaca američke televizije o njihovim omiljenim serijama i na osnovu njihovih odgovora sastavio listu najboljih serija svih vremena.

Na prvom mestu popisa našla se humoristička serija Prijatelji, jedan od udarnih sitkoma u periodu između 1990. i 2000. godine, čime je još jednom potvrđeno da su simpatični Rejčel, Monika, Fibi, Džoi, Čendler i Ros bez premca.

Drugo mesto pripalo je Čistoj hemiji koja je prestala da se prikazuje nakon pet sezona 2013. godine, dok je bronza rezervisana za kultni Dosije iks sa nezaboravnim Foksom Molderom (Dejvid Duhovni) i Dejnom Skali (Džilijan Anderson).

Lista 20 najboljih serija svih vremena:
1. Prijatelji
2. Čista hemija
3. Dosije iks
4. Igra prestola
5. Sajnfeld
6. Sopranovi
7. Subotom uveče uživo
8. Volim Lusi
9. Ljudi sa Menhetna
10. Simpsonovi
11. Zapadno krilo
12. Seks i grad
13. Vojna bolnica (M*A*S*H)
14. Moderna porodica
15. Izgubljeni
16. Ometeni u razvoju
17. Zona sumraka
18. Treći kamen od Sunca
19. Šou Meri Tajler Mur
20. Tvin Piks

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti