Vajola Dejvis je prva Afroamerikanka koja je osvojila Emi

Vajola Dejvis je prva Afroamerikanka koja je osvojila Emi

Autor: | 21/09/2015

0

Vajola Dejvis postala je prva glumica nebelkinja koja je osvojila prestižnu američku televizijsku nagradu Emi kao najbolja glumica u dramskoj seriji, dok je serija "Igra prestola" najveći pobednik na dodeli nagrada sinoć u Los Anđelesu.

Prvi put u istoriji dodele nagrade Emi, najbolja glumica u dramskoj seriji je Afroamerikanka Vajola Dejvis za ulogu u dramskoj seriji "How to get away with murder".

- Jedina stvar koja deli crnkinje od ostalih žena jeste dobra prilika za glumu. Ne možemo da dobijemo Emi ako za nas nije napisana uloga - rekla je na dodeli nagrada Vajola.

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je Džon Ham za ulogu u seriji "Ljudi sa Menhetna". "Igra prestola" s 24 nominacija osvojila je 12 nagrada, među kojima je i nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu, koja je pripala Piteru Dinklejdžu.

Serija "Transparent", priča o transrodnom ocu, osvojila je dve nagrade, za najbolju režiju i najboljeg glumca u komičnoj seriji, koja je pripala Džefriju Tejmboru.

Tejmbor je rekao da nagradu posvećuje "transrodnoj zajednici koja je strpljiva i hrabra".

Politička satira "Potpresednica" osvojila je nagradu za najbolju komičnu seriju.

"Igra prestola" i dokumentarni film o sajentologiji "Going Clear" osvojili su pre nekoliko nagradu "kreativni Emi" (Creative Emmys) koja se dodeljuje za tehničke inovacije u televizijskoj produkciji.

Nagrada Emi se smatra za TV ekvivaletnu prestižnog filmskog Oskara.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: Vajola Dejvis