Rodžer Mur: Tvorac Džejmsa Bonda nije ga zamislio ni kao geja ni kao ženu

Rodžer Mur: Tvorac Džejmsa Bonda nije ga zamislio ni kao geja ni kao ženu

Autor: | 25/10/2015

0

Legenda filmova o Džejmsu Bondu, britanski glumac Rodžer Mur, smatra da tajni agent 007 nikada ne treba da bude gej, niti žena. Mur, koji je ranije kritikovan zato što je izjavio da Bonda ne bi trebalo da igra tamnoputi glumac Idris Elba, verovatno će ponovo izazvati buru zbog ove izjave:

- Čuo sam da ljudi govore o tome da bi trebalo da postoji dama Bond ili gej Bond. Međutim, to ne može da se desi iz jednostavnog razloga – Jan Fleming ga nije tako opisao.

Mur je takođe dodao da baš zbog političke korektnosti noviji zlikovci iz filmova o Bondu potiču iz potpuno nedefinisanih država.

- Uvek se neko zbog nečega uvredi. Možda bi se izvukli da zlikovac bude recimo iz Burkine Faso, ali bi se većina drugih bunila - navodi glumac.

Na pitanje o tome koga smatra najboljim Bondom do sada, odgovara nedvosmisleno:

- Timoti Dalton je najbolji Bond. Ti filmovi ga nisu zaslužili. On je bio drugačiji od svih na sceni i učinio je vrlo interesantne stvari u ulozi agenta 007.

Rodžerovi naslednici Danijel Krejg i Pirs Brosnan, s druge strane, ne bi imali ništa protiv toga da Bond bude žena ili crnac.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Rodzer Mur

Pročitajte još

Najnovije vesti