Mel Gibson režira film o epu "Mahabharata"

Mel Gibson režira film o epu "Mahabharata"

Autor: | 26/10/2015

0


Mel Gibson sprema se da ekranizuje veliki ep indijsku Mahabharatu. Kako je "CatchNews" objavio poznati indijski glumac Amir Kan je u pregovorima sa Gibsonom u vezi sa angažovanjem na ovom filmu, koji bi trebalo da počne da se snima početkom 2017. godine.

Ako pregovori prođu kako treba, iza projekta će stati veliki holivudski studio, a američka VFX kompanija radiće na specijalnim efektima. Ovo bi trebalo da bude najveći film koji će biti snimljen u Indiji, do sada. Reditelj želi da angažuje još nekoliko indijskih glumaca za ovo ostvarenje, a o samom angažovanju Amira Kana, izvor blizak glumcu je izjavio:

- Amir Kan odavno je želeo da snimi Mahabharatu. Sada je u pregovorima sa Melom Gibsonom. Podržaće ga veliki holivudski studio i počeće sa produkcijom početkom 2017. godine. Tim je počeo preprodukciju i dizajn seta odavno. Scenario je već završen i Amir Kan će uskoro i zvanično staviti potpis na ugovor. Mel Gibson planira da angažuje još nekoliko glumaca iz Indije za ovu epsku sagu.

Gibson ima iskustva sa pravljenjem velikih mitološko-istorijskih filmova. Njegovo drugo rediteljsko ostvarenje, "Hrabro srce” (1995.), doneo mu je pet Oskara, između ostalih i za Najbolju režiju. On je takođe režirao i film "Pasija", a kao glumac je ranije glumio u filmu "Galipolje"

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: mel gibson