Nikolas Kejdž vratio ukradenu lobanju dinosaurusa

Nikolas Kejdž vratio ukradenu lobanju dinosaurusa

Autor: | 22/12/2015

0


Poznati američki glumac Nikolas Kejdž vratio je ukradenu lobanju mongolskog tiranosaurusa koju je kupio na aukciji u Beverli Hilsu 2007. godine, prenosi britanski Gardijan.

Holivudski glumac pristao je da američkim vlastima vrati ukradenu lobanju retkog mongolskog dinosaurusa, koju je platio 276.000 dolara, kako bi ona bila vraćena u Mongoliju.

Američko tužilaštvo podnelo je zahtev da se Mongoliji vrati ukradena tiranosaurusova lobanja.

Nikolas Kejdž nije preciziran kao vlasnik, ali se navodi da je fosil kupio na jednoj aukciji u Berveli Hilsu. On neće biti optužen za nelegalnu trgovinu fosilima, jer je dobrovoljno pristao da vrati lobanju, nakon što ga je tužilaštvo uputilo u detalje ovog slučaja.

- Poznati glumac dobio je sertifikat o autentičnosti prilikom kupovine lobanje 2007. godine, američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) kontaktirala ga je u julu 2014. godine i obavestila ga da je predmet koji je kupio možda ukraden. Kako bi pomogao u istrazi Nikolas Kejdž vratio je lobanju američkim vlastima - naveo je njegov publicista za britanski Gardijan.

Na aukciji za lobanju retkog mongolskog tiranosaurusa Nikolas Kejdž je nadmašio ponudu svog kolege glumca Leonarda Dikaprija.

Ova vrsta tiranosaurusa živela je u centralnoj Aziji, na teritoriji današnje Mongolije, pre više od 70 miliona godina. Smatra se jednim od najvećih dinosaurusa, dužine između 10 i 12 metara i težine između pet i šest tona.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: nikolas kejdž

Pročitajte još

Najnovije vesti