Alen Delon:  Ako umrem prvi, mog psa će uspavati kako bi napustio svet u mojim rukama

Alen Delon: Ako umrem prvi, mog psa će uspavati kako bi napustio svet u mojim rukama

20/01/2018

0

Izjava francuskog glumca Alena Delona da želi da njegov pas zajedno sa njim napusti ovaj svet, izazvala je polemiku u Francuskoj. Delon rekao je da ovaj svet neće napustiti sam i da će tražiti od veterinara da uspava i njegovog psa, trogodišnjeg belgijskog ovčara po imenu Lubo.

Glumac (83) je u izjavi za Pari mač rekao da je testamentom odredio da ukoliko prvi umre, njegov veterinar odmah injekcijom okonča život psa.

Ova izjava izazvala je polemiku među aktivistima za zaštitu životinja u Francuskoj i njihovim ljubiteljima, koji ga optužuju za okrutnost prema psima, prenose francuski mediji.

Delon je za taj list ispričao da je do sada imao 50 pasa, ali da sa Luboom ima poseban odnos.

-Imao sam i 14 pasa u isto vreme. Imam svoju kapelu, oko koje je sahranjeno 35 mojih pasa. Svaki ima svoju nadgrobnu ploču, parovi su sahranjeni zajedno: tu je sav moj život. Dobio sam dozvolu da budem sahranjen u toj kapeli zajedno sa mojim psima, kazao je.

Glumac je priznao da razmišlja sve više o smrti, a o svom psu govori kao o "psu za kraj života", kojeg voli kao dete.

-Znam da ga neću ostaviti samog. Ako umre pre mene, čemu se nadam, neću uzimati druge pse. Ako ja umrem prvi, tražiću od veterinara da ga uspava kako bi napustio svet u mojim rukama. Više bih voleo to nego da znam da će umreti na mom grobu u patnji.

Korisnici tvitera u nekim od komentara pozvali glumicu Brižit Bardo, poznatu kao zaštitinicu prava životinja, da porazgovara sa kolegom, kojeg nazivaju sebičnim zbog ove izjave.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty
Tagovi: alen delon

Najnovije vesti