Zvezda koja poštuje sve ljude: Džordž Kluni dobio poklon od svog prijatelja beskućnika

Zvezda koja poštuje sve ljude: Džordž Kluni dobio poklon od svog prijatelja beskućnika

Autor: | 10/04/2018

0

Džordž Kluni je oduvek bio srdačan i susretljiv prema legendarnom njujorškom beskućniku poznatom pod nadimkom Radiomen, a čini se da mu je on sad uzvratio ljubaznost.

Fotoreporteri su ih u nedelju uhvatili u kratkom razgovoru ispred Klunijevog stana pri čemu je Radiomen glumcu nešto poklonio u velikoj crnoj kesi.

Pravog imena Krejg Kastaldo, nekadašnji je beskućnik glumca dočekao pred ulazom i dao mu MGM-ovu kesu. Pozdravili su se poput starih prijatelja, srdačno rukovali i kratko popričali, ali Kluni je žurio na aerodrom.

Njihovo prijateljstvo nije novo ni iznenađujuće. Kluni je učestvovao u snimaju dokumentarca o Radiomenu 2012, uz Džoša Brolina, Meta Dejmona, Džonija Depa, Toma Henksa, Džad Loua, Eve Mendez, Helen Miren, Meril Strip, Tilde Svinton i brojnih drugih najpoznatijih  holivudskih glumaca.

Krejg Kastaldo je odrastao u Bruklinu. Tek što je napunio 20 godina, roditelji su odlučili da se odsele na Floridu. Krejg nije hteo s njima pa je ostao da živi na njujorškim ulicama. Uskoro se i propio i godinama je imao problema s alkoholom. ‘Biti beskućnik znači biti nevidljiv. Ljudi vas jednostavno više ne doživljavaju kao ljudsko biće. Bio je to jako usamljen period života’, rekao je jednom prilikom. Nadimak je dobio jer je večito išao s kasetofonom oko vrata.

Kastaldo se polovinom osamdesetih slučajno infiltrirao u filmski svet i iza sebe ima navodno preko stotinjak epizodnih pojavljivanja u raznim filmovima. Sve je počelo polovinom osamdesetih na snimanju serije ‘The Equalizer’ kad su ga snimili dok je pomagao prodavcu novina. Koju godinu kasnije smucao se po Central Parku kad je odjednom ugledao vatru. Tako je upoznao Robina Vilijamsa koji je snimao ‘Kralja ribara’. ‘Ko si ti’, pitao ga je. ‘Mi smo sigurno sijamski blizanci, izgledamo slično i pričamo slično’, odgovorio mu je glumac. ‘Ako glumiš beskućnika, ne bi to trebao tako’, rekao mu je Radiomen i pokazao mu u čemu greši.

Uskoro je završio na lečenju od alkoholizma i danas, skoro 20 godina kasnije, još uvek ne pije alkohol. O Kluniju je u jednom razgovoru rekao: ‘Ne biste očekivali da čovek koji ima toliko novca, koji je tako slavan i zgodan, nije potpuna budala.’

Tom Henks je za Kastalda jednom rekao: ‘Taj čovek je kulturna institucija. Ako ste na ‘ti’ s Radiomenom, onda znate da ste uspeli.’

Radiomen je za većinu pojavljivanja u filmovima dobijao kojekakve kompenzacije, ali s vremenom je počeo nešto da zarađuje od toga i danas više nije beskućnik. Ipak, izgled mu se nije promenio, ponekad teško priča, stan u Bruklinu mu izgleda poput đubrišta, ali puno je memorabilija koje je dobio na poklon od slavnih.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: džordž kluni