Dejvid Koperfild na sudu, da li će morati da razotkrije tajnu svoje iluzije? (video)

Dejvid Koperfild na sudu, da li će morati da razotkrije tajnu svoje iluzije? (video)

Autor: | 19/04/2018

0

Jedan od najpoznatijih svetskih iluzionista, Dejvid Koperfild, mogao bi da se nađe pred sudom i da bude primoran da otkrije jednu od tajni svog nastupa.

Naime, tokom jednog nastupa čuvenog Koperfilda, učesnici u triku su morali da prođu kroz tajni prolaz u hodnike i spoljni prostor koji ih je vratio natrag u publiku gde su sedeli. Jedan od statista u triku, Gavin Koks, se tokom meteža iza scene okliznuo, isčašio rame i povredio glavu.

- Nikad me nisu upozorili da bi mogao da se povredim tokom izvođenja tačke. Da sam to znao, ne bih učestvovao - ispričao je britanski turista Gavin Koks (58), koji je 2013. u Las Vegasu gledao Dejvidov (61) nastup.

Koks tuži Koperfilda i tvrdi da se okliznuo tokom njegovot trika poznatijeg kao "Srećnih 13". Gavin tvrdi da je tokom ove povrede zadobio i traumu mozga.

- Bilo je mračno i nisam znao kojim tačno putem treba da idem. Usto tamo su se izvodili radovi i veći deo je prekrila prašina - ispričao je Koks koji se na putu prema gledalištu okliznuo.

 

Advokat firme koja je vlasnik kazina u kome je Koperfild imao nastup kaže kako je Britanac stradao jer je 'promašio' stepenicu i da je prostor kroz koji je prolazio nizak i bezopasan. Dodao je kako je mađioničar 10 minuta pre Koksa išao istim delom zbog drugog trika i primetio bi da je bilo kakvih problema u toj ruti.

Koks u svojoj tužbi tvrdi da je potrošio više od 400.000 dolara na lečenje.

- Javnost ne bi trebala da zna tajne koje se kriju iza trika - požalio se Koperfild, ali sudija je odbio njegov prigovor. Istakao je da s obzirom da Koperfild izvodi trik već desetak godina i u njemu je učestvovalo oko 50.000 članova publike, 'tok radnji' iza scene je već dosta poznat.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti