Havijer Bardem stao u odbranu Vudija Alena: Apsolutno me nije sramota što smo sarađivali

Havijer Bardem stao u odbranu Vudija Alena: Apsolutno me nije sramota što smo sarađivali

Autor: | 21/04/2018

0


Slavni španski glumac Havijer Bardem izjavio je da ga "apsolutno nije sramota" što je sarađivao sa režiserom Vudijem Alenom.

U poslednjih nekoliko meseci, nakon optužbi da je seksualno uznemiravao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou kada joj je bilo samo sedam godina, 82-godišnjem režiseru leđa su okrenule brojne filmske zvezde uprkos tome što je Alen negirao optužbe, piše b92.

Posle optužbi i bojkota kolega: Oglasio se i Vudi Alen

A post shared by PROBOMOND (@probomond.ru) on Jan 17, 2018 at 1:03pm PST


Kolin Firt tako je u januaru izjavio da ne želi više ikada da sarađuje sa Alenom, dok su Timoti Kalamet i Rebeka Hol - zvezde predstojećeg Alenovog filma "A Rainy Day in New York", saopštile da će svoje honorare donirati inicijativi "Time's Up", koja se bavi podrškom žrtvama seksualnog nasilja.

Ćerka ponovo optužila Vudija Alena: Volela sam ga, bio je moj heroj i zato je izdaja teža

-Šokiran sam ovom naglom promenom tretmana. Sudije država Njujork i Konektikat oslobodile su Alena. Da postoje dokazi da je kriv - da, prestao bih da radim s njim. Ali, sumnjam da je to slučaj, rekao je Bardem, koji je igrao u Alenovom filmu "Vicky Christina Barcelona" iz 2008. godine.

Govoreći na francuskom jeziku u intervjuu za "Paris Match", Bardem je uputio kritiku pokretu protiv seksualnog uznemiravanja "Me Too", tvrdeći da sažaljeva žene više od muškaraca.

-Danas imamo utisak da su sve žene na jednoj strani, a svi muškarci na drugoj, što šalje vrlo negativnu poruku mlađim generacijama. Muškarci se čak vrlo često optužuju bez ikakvih dokaza. Trebalo bi da budemo jedni uz druge, a ne jedni protiv drugih, dodao je 49-godišnji glumac.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram