Kako je Kejt Midlton osam sati nakon porođaja napustila porodilište sveža i doterana? (video)

Kako je Kejt Midlton osam sati nakon porođaja napustila porodilište sveža i doterana? (video)

Autor: | 24/04/2018

0

Vojvotkinja Kejt Midlton je nekoliko sati pošto je rodila treće dete pozirala pred kamerama. Njena sveža i doterana pojava i neuobičajeno brz izlazak posle porođaja izazvali su brojne rasprave.

Ginekološkinja dr. Marina Ivanišević iz zagrebačke Petrove bolnice pobliže je objasnila rani odlazaka Kejt Midleton na kućnu negu.

- Ona je rodila jako brzo vaginalnim porođajem koji nije dugo trajao, koliko sam videla iz medija. Budući da je ona trećerodilja, njena trudnoća je bila u potpunosti u redu i imala je idealnu telesnu težinu, nije bilo nikakvih komplikacija, za koje se barem javno znalo, tako dakle to nije apsolutno ništa čudno s obzirom na nivo njene kućne nege. Nacionalni institut za zdravlje ima izrazito razgranatu mrežu patronaže, a za nju verujem da ima mnogo više od toga u kućnoj nezi. Dete je na vreme rođeno i verovatno nije bilo preteško da bi imalo previše krvi za razgradnju i da bi razvilo novorođenačku fiziološku žuticu. Ukoliko je porođaj prošao bez problema, ne postoji nijedan razlog da se ne bi premestila na mesto na kojem će imati punu negu. Ona nije otišla na Mars, ona je u centru Londona i njoj se apsolutno ništa ne može dogoditi. Ona je niskorizična kao rodilja i ja ne vidim nikakav problem - osvrnula se dr. Ivanišević na izlazak britanske princeze iz porodilišta samo osam sati posle porođaja.

Ako žena normalno rodi u Egiptu vrlo verovatno će iz bolnice s bebom izaći posle dvanest sati, ali ako je rodila u Ukrajini, majka i dete će biti zadržani u bolnici u proseku 6,2 dana, pokazalo je istraživanje sprovedeno u 92 zemlje širpm sveta, piše Humanosphere.

- Na kraju krajeva, dužina boravka u bolnici je vidljiv rezultat onoga što su bitni medicinski ciljevi, a to je kvalitetna briga za žene i bebe - izjavila je autorka istraživanja Oona Campbell, profesorka epidemiologije i reproduktivnog zdravlja u Londonskoj Školi za higijenu i tropsku medicinu.

- Ako zdravstveni sistem podržava, ima novca, da zadrži rodilje u bolnici, budući da mi ne znamo ko gde ide, žene apsolutno trebaju da ostanu u bolnici nakon porođaja. Mi ne možemo da znamo za svaku rodilju u kakvim uslovima živi. Normalno da je adekvatno da žena ide treći dan kući, da se vadi bilirubin i obave sve potrebne pretrage. Žene bi čak trebale i duže da ostanu u bolnici zbog postporođajnih depresija koje se javljaju šesti ili sedmi dan. Ali to nijedan zdravstveni sistem ne može da izdrži - objasnila je ginekološkinja Marina Ivanišević iz zagrebačke Petrove bolnice.

Inače, ime malenog prinaca još nije saopšteno.

@coveringcambridge је поделио/ла објаву дана 23. Апр 2018. у 8:44 PDT

hellomagazin.rs Instagram/kensingtonroyal