Tom Kruz je prvi holivudski glumac koji je za ovo skupio dovoljno hrabrosti (video)

Tom Kruz je prvi holivudski glumac koji je za ovo skupio dovoljno hrabrosti (video)

Autor: | 04/06/2018

0

"Nemoguća misija: Raspad sistema“ šesti je nastavak filmskog serijala s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, koji se i ovog puta potpuno uživeo u svoju ulogu izvevši potez koji filmska industrija ne pamti.

Slavni američki glumac Tom Kruz ušao je u istoriju svojim najnovijim potezom u karijeri. Naime, postao je prvi glumac koji je izveo opasni HALO sok s padobranom i to s visine od čak 25.000 metara i to za potrebe snimanja novog nastavka “Nemoguća misija: Raspad sistema“.

Paramount Pictures objavio je video u trajanju od dva i po minuta u kojem možemo da vidimo intenzivne pripreme uoči snimanja opasnog skoka iznad Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kruz je poznat po brojnim izvedenim vratolomijama na snimanjima, bez pomoći dvojnika i kaskadera, ali HALO skok je dosad najopasniji. HALO skok je zapravo vojna tehnika skakanja iz aviona s ekstremnih visina, a izvodi se uz pomoć maske s kiseonikom. Pre samog snimanja, glumac je skok vežbao u posebno napravljenom vaudušnom tunelu, s posebnom maskom kako bi svo vreme ostao pri svesti.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: tom kruz