Brižit Makron na udaru javnosti, prozvali je novom Marijom Antoanetom?

Brižit Makron na udaru javnosti, prozvali je novom Marijom Antoanetom?

Autor: | 01/02/2019

0

Otkako je izabran za francuskog predsednika, Emanuel Makron ne prestaje da puni novinske stupce. Politika nije uvek u prvom planu, budući da ga u većini slučajeva itekako zaseni njegova supruga Brižit Makron.

Osim zbog velike razlike u godinama, potom skandala da ga je zavela dok je on još bio učenik, a ona učiteljica, mediji o gospođi Makron pišu i zbog njenog modnog stila, ali i njenog uticaja na supruga.

Kako donosi najnovija knjiga o Brižit Makron autorki Ave Djamašidi i Natali Šuk, nazvana 'Madame La Presidente', njen je uticaj na Makrona ogroman, a ide toliko daleko da mu ona sama bira članove užeg kabineta. Ako je verovati autorkama, upravo je ona imala uticaja u izboru ministra obrazovanja Mišela Blankera, a 'uverila' je i svog supruga da izbegne susret s Nikolasom Hulotom, nakon što je ovaj dao ostavku na mestu ministra za zaštitu životne sredine.

Embed from Getty Images

Uticaj Brižit Makron na predsednika mnogima smeta, a njegov bliski krug muških saradnika navodno je postao izuzetno ljubomoran na prvu damu, a sve to, šuška se, ide toliko daleko da neki čak žele da umre!

Embed from Getty Images

Ali, Brižit Makron napravila je i mnogobrojne greške u svojim odlukama, poput one da je dopustila novinarima Le Monde da uđu u Jelisejsku palatu i vide kako napreduje renovacija vredna 600 hiljada evra, i to samo tri dana pre nego što su na ulicu prvi put izašli 'žuti prsluci' i to zbog visokih poreza i niskih plata.

Zbog svega toga Brižit Makron prozvali su novom Marijom Antoanetom, poslednjom kraljicom Francuske, ujedno i najomraženija, poznata i po svom rasipništvu, ali i skandalima.

Uprkos dobijenom nadimku, mnogi tvrde kako je upravo zahvaljujući njoj Emanuel Makron i postao francuski predsednik: 'On joj duguje sve. Postao je predsednik samo zahvaljujući njoj', rekao je izvor blizak predsedniku.

Embed from Getty Images

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: brižit makron