Šenon Doerti najzad može da odahne: Ušla sam u remisiju, mom srcu je lakše

Šenon Doerti najzad može da odahne: Ušla sam u remisiju, mom srcu je lakše

Autor: | 07/05/2017

0

Glumica Šenon Doerti koja se bori sa kancerom već duže vreme, nakon poslednjeg skena i analiza je dobila ohrabrujuće rezultate.

Kako su joj lekari saopštili, bolest je u remisionoj fazi, što znači da miruje i da nema novih metastaza. Ovo je kraj jedne vrste terapije za Šenon, ali pred njom je još izazova, operacija i nastavka lečenja.

- Trenuci. Oni se dešavaju. Danas je bio taj trenutak. Šta remisija uopšte znači? Čula sam tu reč i nisam imala pojma kako da reagujem. Dobre vesti? Da! Neverovatno dobre! Nema više čekanja. Kao što svako od nas koji se borimo sa kancerom zna, sledećih pet godina je od krucijalne važnosti. Ponovno pojavljivanje bolesti se dešava. Mnogi od vas su sa mnom podelili takvu svoju priču. Dakle, sa srcem kojem je mnogo lakše, čekaću. U međuvremenu ispred mene su odluke koje moram da donesem. Rekonstrukcija me čeka, a to uključuje par hirurških intervencija. Odluka da krenem sa uzimanjem pilula sledećih pet godina koje sa sobom nose gomilu poblema i nusefekata. Blagoslovena sam, znam to. Ali za sada... remisija. Za početak ću samo disati punim plućima - poručila je Šenon.

Hrabra glumica kojoj je ponovo izrasla kosa, setila se i dana kada je kroz suze i smeh ošišala kosu, jer je počela da opada usled hemioterapije.

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on Mar 13, 2017 at 2:59pm PDT

Kao i dana kada je u oktobru prošle godine završila sa hemioterapijom koja ju je izmučila i oslabila:

- Ovo je 7. oktobra prošle godine. Nije prošlo mnogo od tada. Poslednji dan hemioterapije. Iscrpljena. Tada sam završila sa zračenjem i hemio i od tog dana sam čekala testove, da znam da li sam "čista" od kancera ili ne...

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on Feb 24, 2017 at 8:47am PST

Šenon je se pojavila i na rođendanskoj proslavi svoje prijateljice Rome Dauni, koja joj je pomagala u teškim trenucima. Nasmejana i optimistična ovom fotografijom je pobrala mnoge pozitivne komentare.

A post shared by ShannenDoherty (@theshando) on May 5, 2017 at 10:45pm PDT

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/m.g. guliver/getty
Tagovi: šenon doerti