Alen Delon će uz Žilijet Binoš zauvek napustiti svet filma (video)

Alen Delon će uz Žilijet Binoš zauvek napustiti svet filma (video)

Autor: | 09/05/2017

0

Legendarni francuski glumac Alen Delon (81), izjavio je na filmskom festivalu u Ligu da će uskoro snimiti svoj poslednji film.

Snimanje počinje na jesen, film će režirati Patrisa Lekonte, a Delonova partnerka biće Žilijet Binoš.

-  To će biti moj zadnji film, jer kao što bokser ne želi borbu previše, tako ni ja ne želim film previše - rekao je Delon.

Ikona sedme umetnosti otkrila je da se radi o ulozi pisanoj posebno za njega, ali druge pojedinosti o filmu nije otkrio.

 

Delon se na velikom ekranu poslednji put pojavio 2008. u filmu "Asteriks na Olimpijskim igrama" gde je tumaćio lik Julija Cezara. Od tada do danas, kaže, posvetio se pozorištu.

 

Inače, Alenu Delonu su na početku karijere producenti doslovno rekli: "Previše si lep, ti nikada nećeš izgraditi karijeru na filmu!", te su ga stalno odbijali na audicijama.

Ali Holivud je momentalno zapazio pootencijal u lepom francuskom mladiću, te je brzo dobio ugovor na čak sedam godina. Engleski se učio usput.

A onda su žene širom sveta pale na njegov šarm i zavodljiv pogled predivnih plavih očiju...

Prva žrtva njegovog šarma bia je mlada austrijska glumica Romi Šnajder. Sreli su se na snimanju filma "Christine" davne 1958. Romi je već bila filmska zvezda, a Delon tek nepoznati novajlija. Godinu dana kasnije, Romi i Alen su se verili, ali se dugoočekivano venčanje nikada nije desilo. Skoro šest godina bili su jedan od najlepših parova Evropske kinematografije, a štampa je njihovu romansu nazvala "Ljubavna priča veka". Na žalost, njihova idila je propala. Povezala ih je ogromna ljubav na početku, strast... ali ih je sve to i rasturilo.

 

Klaudija Kardinale, vrela italijsanska lepotica i Alen Delon sreli su se na snimanju filma "The Leopard". Međutim, Klaudija nije pala na Alenov šarm. Delon se čak opkladio sa Lučinom Viskontijem da će uspeti da zavede nepopustljivu Italijanku.
Tokom snimanja ljubavnih scena, čak je i režiser zadirkivao Klaudiju zbog lažnih poljubaca. Ali Klaudija je brzo ukapirala o čemu se zapravo radi, tako da je Delon izgubio opkladu. I

pak njih dvoje su postali jako dobri prijatelji.

- Prva godina prijateljstva sa Alenom nije bila laka - nikada nije propuštao priliku da me podseti kakav divan pa bi mogli da budemo - rekla je glumica.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/getty
Tagovi: alen delon