Gospodar Vimbldona Rodžer Federer: Volim ovaj turnir, vratio sam se i opet držim ovaj trofej!

Gospodar Vimbldona Rodžer Federer: Volim ovaj turnir, vratio sam se i opet držim ovaj trofej!

Autor: | 16/07/2017

0

Rodžer Federer osvojio je Vimbldon 2017. i ušao u istoriju kao najtrofejniji igrač najprestižnijeg teniskog turnira.

Federer je osvojio prvi Vimbldon posle pet godina, a 19. Grend slem u karijeri, te napredovao do treće pozicije na ATP listi, iza Endija Marija i Rafaela Nadala, a ispred Novaka Đokovića i Stanislasa Vavrinke. Čilić je ostao na šestom mestu.

- Možda opet uzmem šest meseci pauze. Sjajan je osećaj svaki put kad se vratim. Volim ovaj turnir, vratio sam se i opet držim ovaj trofej. Ovo je magično. Previše. Verovanje da mogu da dostignem ovakve visine su bile ključne. Bilo je teško prethodnih godina, posle prošlog sam razmišljao da li ću uopšte opet da se vratim ovde, gubio sam od Novaka 2014. i 2015, ali sam verovao da mogu da se vratim i to se dogodilo. Nastaviću da verujem i opet ću da se vratim - rekao je Švajcarac u suzama.

 

Švajcarac je osvojio peti turnir u 2017, posle Australijen opena, Indijan Velsa, Majamija i Halea. Neuspešan je bio samo u Dubaiju i Štutgartu od turnira na kojima je nastupio, nije igrao tokom sezone na šljaci.

 

Ovom pobedom Federer je prestigao velikog Pita Samprasa po broju osvojenih Vimbldona. Samo legendarna Martina Navratilova ima više od švajcarskog čarobnjaka – njih čak devet. Federer je do osmog trijumfa došao bez izgubljenog seta.

hellomagazin.rs guliver/getty/printscr/youtube
Tagovi: rodžer federer