Noćas dodela Emmy nagrada, u konkurenciji nema glavnog favorita!

Noćas dodela Emmy nagrada, u konkurenciji nema glavnog favorita!

Autor: | 17/09/2017

0

Samo još nekoliko sati dele nas u nedelju od velike godišnje svečane dodele nagrada Emmy, najuglednijih nagrada američke televizije.

U odsustvu kultne serije HBO-a "Igra prestola", koja je prošle godine osvojila rekordnih 12 statueta, ove godine su u kategoriji najbolje dramske serije, najvažnije kategorije, sve karte otvorene.

Naime, Igra prestola ovoga puta nije ni ušla u konkurenciju zbog jednog strogog pravila - u obzir dolaze serije samo koje su počele da se emituju do 31. maja. Ali, zbog produkcijskih odluka GoT je ove godine imao kasniju premijeru i stigao je na male ekrane tek sredinom jula...

 

Novi naslovi poput naučno-fantastičnog "Westworlda" (HBO), "Sluškinjine priče" (Hulu) ili pak "Stranger Things" mogli bi da nadmaše veteranske serije poput političkog trilera "Kuća od karata" (Netflix) ili "Nazovi Saula" (AMC).

 

U utrci za najbolju dramsku seriju još su i istorijska saga "Kruna" (Netflix) i porodična epopeja "This Is Us".

 

Glasa 21.000 televizijskih profesionalaca, članova Američke televizijske akademije.

Elizabet Mos najverovatnija je dobitnica Emmyja za najbolju dramsku glumicu ulogom silovane zatvorenice fundamentalističke hrišćanske sekte ("Sluškinjina priča").

Među glumcima na specijaliziranoj stranici za predviđanja vodi Sterling K. Brown ("This Is Us").

 

Što se tiče humorističkih serija čini se da su i ovaj put favoriti "Potpredsednica" i glumica koja je tumači Džuli Luis-Drajfus.

 

Svečana dodela Emmyja u Los Anđelesu biće prva otkad je Donald Tramp zaseo u Belu kuću. Animator i humorista Stiven Kolbert vodiće ceremoniju. Naviknut na tirade protiv Trampa, mogao bi i ovom prilikom da izgovori nekoliko na račun republikanskog predsednika. "Emiji slave televiziju a samo je jedna televizijska zvezda ove godine - Donald Tramp", već je izjavio za Los Angeles Times.

Kao znak političke sklonosti televizijskog sveta, kultna satirična emisija NBC-a "Saturday Night Live" dobila je 22 nominacije, najviše ove godine zajedno s "Westworldom", posle godinu dana nemilosrdnog ismejavanja šefa države.

 

Dodelu 69. nagrada Emmy prenosiće direktno tv stanica CBS iz Microsoft Theater u Los Anđelesu od dva sata noću po našem vremenu.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još