Šarapova o raskidu sa Vujačićem: Hteo je da bude glavni, da sve kontroliše

Šarapova o raskidu sa Vujačićem: Hteo je da bude glavni, da sve kontroliše

Autor: | 20/09/2017

0

 

Poznata ruska teniserka Marija Šarapova u svojoj autobiografskoj knjizi piše o tome kako je počela i kako je završila njena veza sa slovenačkim košarkašem Sašom Vujačićem.

Prema njenim rečima, ona nije imala ozbiljnu vezu skoro do svoje dvadeset druge godine. Vujačića je upoznala krajem 2009. godine na roštilju kod svoje drugarice koja je slovenačkog košarkaša pozvala u goste posebno kako bi ga upoznala s Marijom, piše portal "Ruska reč".

-On je stigao kada smo mi već večerali. Kosa mu je još bila mokra posle tuširanja. Nosio je trenerku, oba kolena su mu bila zamotana u obloge s ledom. Odmah mi se dopao. Dobro smo se razumeli i brzo smo se zbližili, a ja sam tada mislila da je to moguće samo između dvoje sportista. Živeo je u Los Anđelesu, bio je profesionalni sportista, visok, s istočnoevropskim mentalitetom. U početku je sve izgledalo sjajno, piše Šarapova, prenosi portal NEWSru.com.

Glamurozni povratak: Marija Šarapova u haljini sa Svarovski kristalima i čipkom izašla na teren (foto)

Međutim, izvesni problemi su počeli da se pojavljuju već tada, na početku njihove veze. Na primer, kada su zajedno bili u Los Anđelesu, Vujačić je uvek insistirao da vreme provode kod njega, iako je kuća Šarapove bila mnogo veća i udobnija i nalazila se u istoj ulici.

-To je bila čisto muška crta ili, možda, crta muškarca iz istočne Europe. On je hteo da bude glavni, da bude u centru svega, da sve kontroliše. Nije želeo da misli o tome da ja zarađujem više od njega i da je moja kuća veća. Nikada nismo razgovarali o tome i nismo priznavali da sam ja u teniskom svetu uspešnija i značajnija nego što je on u košarkaškom svetu, piše Šarapova.

Umesto reketa: Marija Šarapova upisala Harvard

Oko godinu dana nakon početka veze Šarapova i Vujačić su se verili. Međutim, prema Marijinim rečima, nije postojala konkretna namera da se venčaju, jer ona sigurno nije bila spremna za brak. To je pre bio "gest iskazivanja ljubavi u slovenskom ili istočnoslovenskom maniru", način da se kaže da ona ima samo njega, a da on ima samo nju.

Marija Šarapova i Grigor Dimitrov: Kraj trogodišnje veze

Međutim, uspesi Šarapove, njena slava i bogatstvo postupno su za verenika bili sve teži problem. Na kraju se Marija osećala kao u klopci.

Povod za raskid bio je govor ruske teniserke na ceremoniji dodele trofeja posle pobede na Rolan Garosu 2012. godine u kojem je ona propustila da se zahvali svom dragom.

-Mesecima sam od njega očekivala neki znak i dobila sam ga. U jednoj rečenici. Naša veza je završena, napisala je Šarapova u svojoj autobiografiji.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram