Stalone četiri decenije čeka Oskara: Da li će Roki ovog puta imati više sreće?

Stalone četiri decenije čeka Oskara: Da li će Roki ovog puta imati više sreće?

Autor: | 27/01/2016

0

Pre tačno 40 godina ušao je u istoriju kinematografije i šou biznisa sa kultnim "Rokijem", do dana današnjeg najpopularnijim holivudskim ostvarenjem sportskog "žanra". Film je 1976. nagrađen Oskarima za režiju i scenario, a svet je dobio prvog akcionog heroja – Silvestera Stalonea.

Iako su njegovi mišići često odvlačili pažnju sa talenta, mnogi filmski kritičari se slažu da "ume on da bude dobar, samo kad hoće". To je i pokazao četiri decenije kasnije, opet zahvaljujući jednoj bokserskoj priči.

Stalone je sedmi put zaigrao Rokija, samo što sada veliki šampion nije u glavnoj ulozi, već u sporednoj. Nema više ni čuvenog šortsa, ni Edrijen, samo je ostao šešir. Pre nekoliko nedelja Stalone je za tu epizodnu ulogu osvojio Zlatni globus.

Radnja filma "Krid" prati mladog Adonisa Džonsona Krida, sina nekadašnjeg bokserskog asa Apola, prvog velikog rivala Rokija Balboe. A Roki je sada Adonisov trener. Ostvarenje se našlo među najboljima ove sezone, što je mnoge iznenadilo. Međutim, ne i Stalonea, koji se nada da će ga Holivud konačno nagraditi "zlatnim dečakom".

Sećamo se da je uporedo sa nastavcima "Rokija" radio i na liku i delu najpoznatijeg heroja akcije, Džona Ramba. Iako verni fanovi očekuju njegov peti nastavak, malo je verovatno da će se to desiti. Jer, Stalone već planira "Krid 2".

- Srce želi, ali telo kaže: "Ostani kod kuće". To je kao kada se borci u ringu vrate za još jednu rundu, pa budu razbijeni. Dakle, ostavite to nekom drugom – poručuje sedamdesetogodišnji "italijanski pastuv".

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images, printscreen

Pročitajte još

Najnovije vesti