Dejvid Bouvi obara rekorde na britanskoj listi najprodavanijih albuma

Dejvid Bouvi obara rekorde na britanskoj listi najprodavanijih albuma

Autor: | 31/01/2016

0

Neke muzičke zvezde su toliko velike, da i mnogo godina nakon smrti prodaju albume u tiražima o kakvima mlađi i aktuelniji umetnici mogu samo da sanjaju.

To se već godinama dešava sa kompilacijama hitova Elvisa Prislija, Majkla Džeksona, Vitni Hjuston. Listi se upravo pridružio i Dejvid Bouvi, koji je preminuo pre nekoliko nedelja, samo tri dana nakon što je objavio novi album.

Štaviše, Bouvi je izjednačio Elvisov poduhvat i, poput svojevremeno kralja rokenrola, stigao do vrha britanske top liste najprodavanijih albuma. Tako se u Top 40 trenutno nalazi čak 12 albuma iz bogatog kataloga slavnog muzičara.

„Blackstar“ je već treću nedelju zaredom na mestu broj jedan. Na trećem je kompilacija „Best of Bowie“, peti je „Nothing Has Changed“, „Hunky Dory“ smestio se na deveto, dok je legendarni „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars“ odmah do njega. Među prvih 40 nalazi se još sedam Dejvidovih izdanja.

I Prisli je 1977. godine nakon smrti okupirao britansku listu svojim albumima.

Bouvi će takođe ostati upamćen kao drugi izvođač u istoriji koji je istovremeno imao pet albuma u Top 10. Pre njega to je uspelo kralju popa, Majklu Džeksonu, koji je posle svoje smrti 2009. među deset najprodavanijih imao čak šest albuma.

U Bouvijevoj senci ostala je čak i Adel, koja se našla na drugom mestu, dok je na četvrtom Džastin Biber.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash
Tagovi: dejvid bouvi