Kendal Džener o profesionalnim iskušenjima: Mnogo mi je odmoglo što mi je Kim sestra

Kendal Džener o profesionalnim iskušenjima: Mnogo mi je odmoglo što mi je Kim sestra

Autor: | 20/02/2016

0

Kendal Džener otkrila je da je veoma teško biti među najplaćenijim modelima današnjice, sa idealnim proporcijama, i da to zahtevamnogo borbe, truda i odricanja.

Poznato je već da modna industija ume da bude okrutna, ali ne samo po pitanju broja kilograma, već i zaista okrutna psihički. Ono što se dešava izvan modne piste je nešto što niko ne vidi i malo ko o tome razmišlja.

- Nije lako kada vam neko kaže da niste izabrani za sledeću reviju. Osećate se odbačeno. Samopouzdanje vam pada i sumnjate da niste dovoljno dobri, lepi, zgodni - otkrila je Kendal u tekstu objavljenoj na svojoj oficijelnoj aplikaciji, kao i mnogo drugih saveta za buduće modele.

Posao modela nije samo da prošeta pistom, one moraju da uprkos mnogobrojnim odbijanjima održe visoko samopouzdanje i odvoje posao od ličnih uverenja. Kendal se se bori protiv degradacije ličnosti tako što stalno sebe bodri i drži sebi motivacioni govor.

- Svako ko želi da se bavi ovim poslom bi trebalo da odbijanje ne shvata lično, jeste teško nositi se s tim, ali jednostavno, dizajneri ponekad imaju viziju u koju se ne uklapa baš svaki model. Kada ovo razgraničite u svojoj glavi onda može da se živi bez suza - kaže Kendal, a prenosi "Dejli mejl".

Iako je želela oduvek da se bavi modelingom nailazila je na odbijanje samo zato što je sestra Kim Kardašijan.

- Biti sestra najpoznatije ličnosti mi je zaptavo mnogo više odmoglo, nego što mi je pomoglo. Dok nisam počela da radim za "Kevin Klajn" i "Este Lauder" mnoga svetska imena u svetu mode su me diskriminovala samo zbog moje porodične veze sa Kim. Zamislite koliko je teško mladoj devojci koja želi da izgradi svoje ime da živi u senci sestre.

Kendal na kasting odlazi u džinsu i običnoj beloj majici bez suvišnih detalja, što savetuje i drugim ddevojkama.

- Za ovaj posao je najvažnije da izgledaš poput platna, prazna i podobna da svaki dizajner ispolji svoju ekspresiju.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: kendal džener