Rugali su joj se da ima prevelik nos, a danas je među najlepšim ženama sveta

Rugali su joj se da ima prevelik nos, a danas je među najlepšim ženama sveta

Autor: | 28/04/2016

0

Žizel Bundšen, jedna od najplaćenijih manekenki sveta, progovorila je o tome kako su joj se u detinjstvu rugali zbog izgleda i govorili joj da nikada neće biti na naslovnici časopisa.

Dvadeset godina kasnije njena fotografija pojavila se na više od 1.200 naslovnica.

Ona je rekla da su, dok je bila devojčica, "kritikovali" njeno lice i da joj je bilo veoma teško da se nosi s tim.

- Sećam se da su mi ljudi govorili da mi je nos prevelik, da su mi oči premale i da nikada neću biti na naslovnici časopisa. Nije bilo lako s 14 godina čuti takve kritike. Zbog toga sam se osećala nesigurno - ispričala je Žizel u intervjuu za časopis "People".

Najplaćenija manekenka ikada, uspešna poslovna žena i ambasadorka dobre volje UN za životnu sredinu, priznala je i da se osećala čudno jer je bila viša i izgledala zrelije od većine svojih vršnjakinja. Otac Valdir tada joj je dao savet koji je zapamtila za čitav život: "Sledeći put reci im 'imam veliki nos, a to je odlika velike posebnosti'".

Nakon 42 audicije, lepotica visoka 180 centimetara napokon je dobila svoju veliku priliku kada joj je modni dizajner Aleksander Mekvin dao nadimak The Body (Telo) i angažovao je za svoju reviju proleće/leto 1998. u Londonu.

Nakon te sudbonosne revije Žizel je snimila svoju prvu naslovnicu, i to za britanski "Vogue". Bila je to prva od više od 1.200 naslovnica časopisa koliko ih je Žizel snimila tokom karijere duge skoro 20 godina.

Prošlo je godina dana od kako je Žizel poslednji put prošetala modnom pistom (bio je to 470. put), i to za brazilsku modnu liniju Colcci, ali manekenka tvrdi:

- Ne idem u penziju. Samo praznim svoju čašu kako bih mogla da je ispunim onim što je više u skladu s osobom kakva sam danas - kaže Žizel, vlasnica sportskog modnog brenda Under Armour, brazilskog brenda obuće Arezzo i liniju donjeg rublja Gisele Bündchen Intimates.

Izdavačka kuća Taschen 10. maja će objaviti knjigu u kojoj će na 536 stranica biti prikazane fotografije iz bogate karijere Žizel Bundšen.

Budući da se više ne pojavljuje na revijama, bivša manekenka brenda donjeg veša Victoria's Secret sada ima više vremena za svoju porodicu, igrača američkog fudbala Toma Bredija i decu, 6-godišnjeg sina Bendžamina i 3-godišnju ćerku Vivijan, i 8-godišnjeg sina Džeka kog Žizel ima s bivšim partnerom Bridžetom Mojnahanom.

Žizel sa suprugom Tomom Brejdijem

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: žizel bundšen

Najnovije vesti