Šta to Amal ima što druge nemaju

Šta to Amal ima što druge nemaju

Autor: | 13/05/2016

0

Ona nije filmska zvezda, a bacila je pod noge ceo Kan kada se sinoć prošetala Kroazetom. Džordž Kluni gotovo da se nije ni primećivao dok je pozirao pored svoje zanosne surpuge, koja je blistala poput grčke boginje u romantičnoj kreaciji kuće Atelier Versace. Da, Amal Kluni.

Lepotica koja je holivudskog zavodnika uspela da odvede pred oltar vrlo brzo je postala ikona stila i jedna od slavnih dama kojima se najviše veruje na modnu reč. Ne pamtimo kada je neka žena koja pre udaje za filmsku zvezdu nije spadala u kategoriju slavnih izazvala toliku histeriju i erupciju oduševljenja. A njoj je dovoljno da se samo pojavi… Razlog je možda i u tome što predstavlja pravo osveženje, nasuprot holivudskim trendovima i mnogim poznatim damama kojima ni svi stilisti ovog sveta ne mogu da pomognu jer jednostavno nemaju ukusa, a ni prirodan izgled im nije uvek jača strana.

Amal pleni kako svojom pojavom, tako i uvek savršenim izborom garderobe kojom ističe ličnost, stav, otmenost i sve što se uz nju vezuje otkako se pojavila na javnoj sceni, iako se nekad čini da baš i ne uživa u svom šou-biz statusu. Ipak, sve što stavi na sebe postaje inspiracija milionima žena. Sofisticirana, retro, ženstvena i praktična moda odlika je njenih svakodnevnih autfita koje paparaci dokumentuju prateći je u stopu. Elegantni i svedeni kompleti su joj čest izbor, a zanimljivo je da retko nosi nakit. Jednostavni i klasični modeli nikad neće izaći iz mode, što uspešan međunarodni advokat za ljudska prava dobro zna.

Ali, ko je, zapravo, Amal Kluni? Kada je u septembru 2014. godine svom izabraniku izogovrila sudbonosno da, u moru naslova jedan se posebno isticao: "Priznata advokatica Amal Alamudin udala se za glumca". Ta rečenica potpuno je okrenula priču, u njenu korist, pokazujući da svet može i drugačije da funkcioniše. Uredništvo magazina rešilo je da holivudskog glumca ostavi u drugom planu i da se bavi isključivo njenim uspesima i dostignućima, smatrajući da obrazovana i uspešna žena zaslužuje mnogo više od statusa "novog priveska" Džordža Klunija.

Amal je rođena je u Bejrutu u Libanu, pre 38 godina. Potiče iz imućne porodice. Diplomirala je pravo na Oksfordu i radila u prestižnim britanskim advokatskim firmama. Na njujorškom univerzitetu stekla je zvanje mastera, a zatim se specijalizovala za oblast međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava. Za nju kažu da je građanin sveta, jer osim što radi na više kontinenata, tečno govori i nekoliko jezika.

- Ona ima osobine za koje biste umrli. Neverovatno je bistra, nezavisna, britka u poslu i ume sa ljudima – rekao je zastupnik koji ju je angažovao da brani Asanža.

Pre veze sa Klunijem, Amal nije bila deo šou biznisa. Nije ni sanjala o tome. No, crveni tepih više ne može da se zamisli bez nje. Kao ni ulice svetskih metropola. Međutim, posle udaje za popularnog glumca slava joj nije udarila u glavu, pa se mnogi američki voditelji u svojim emisijama šale sa Džordžom pitajući ga ko je, u stvari, čiji trofej. Glumac i sam često priznaje da se u razgovorima sa svojom ženom često oseća kao idiot i da njen intelektualni nivo ne može da dostigne. I jučerašnja šetnja kanskom Kroazetom pokazala je da ga je Amal potpuno zasenila.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/splash

Pročitajte još

Najnovije vesti