Veličanstveni rediteljski povratak Mela Gibsona: Desetominutne ovacije u Veneciji

Veličanstveni rediteljski povratak Mela Gibsona: Desetominutne ovacije u Veneciji

Autor: | 06/09/2016

0

Drama "Hacksaw Ridge", prvi film koji je Mel Gibson režirao nakon čitave decenije, koliko je prošlo od snimanja "Apokalipta", dobila je desetominutne ovacije na Filmskom festivalu u Veneciji, što je prava retkost na festivalima tog tipa.

Prema pisanju sajta Deadline, posle šest minuta ovacija, Gibson i glumci Endrju Garfild, Vins Von, Hugo Viving, Tereza Palmer i Luk Brejsi izašli su pred publiku.

"Hacksaw Ridge" oslikava stvarni život Dezmonda T. Dosa, pacifistu koji se pozvao na prigovor savesti i uprkos tome što nije nosio oružje, uspeo da spase 75 vojnika u Bici na Okinavi bez ijednog ispaljenog metka.

Garfild, koji tumači ovu ulogu kaže da je Dezmond Dos jednostavan čovek.

- Znao je u srcu, u samoj srži svog bića, da ne treba da uzme drugom čoveku život - rekao je Garfild na konferenciji za novinare.

"Hacksaw Ridge" predstavlja visok ulog za Gibsona i reditelj se u Veneciji potrudio da ne izazove bilo kakve kontroverze. Zato je izbegao odgovor na pitanje da li film s protagonistom koji mrzi oružje zapravo predstavlja odgovor na debatu o kontroli naoružanja u SAD.

- Čovek koji odbija da dodirne oružje i učini nešto mnogo veće od ubijanja u ratu ima visoke standarde življenja... Morate da volite takvog ratnika i ukažete mu čast u filmu. Nadam se da je ovaj film u tome uspeo - rekao je Gibson.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: mel gibson