Pitala sam se da li je i naša nerođena beba zaražena HIV-om: Potresna ispovest supruge Medžika Džonsona

Pitala sam se da li je i naša nerođena beba zaražena HIV-om: Potresna ispovest supruge Medžika Džonsona

Autor: | 14/09/2016

0

Irvin Medžik Džonson, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, šokirao je javnost kada je 1991. godine objavio da je HIV pozitivan.

Vest je delovala delimično neverovatno jer je u to vreme vladalo  mišljenje da od ove neizlečive bolesti obolevaju samo homoseksualci i narkomani, pa je Medžik svojim priznanjem tada postao najpoznatiji heteroseksualac na svetu koji je priznao da ima HIV.

Njegova supruga Kuki je u svojoj biografiji "Verujući u magiju" prvi put javno progovorila o danima koji su joj potpuno promenili život.

Ona kaže da je njen suprug proveo zaključan u kupatilu prvu noć po saznanju da je HIV pozitivan i pozivao telefonom sve žene sa kojima je imao seks, a kojih je uspeo da se seti ili je imao njihove telefone.

Za to vreme Kuki, koja je u to vreme bila u trećem mesecu trudnoće sa njihovim prvim detetom, sedela je u dnevnoj sobi i pokušavala da se oporavi od šoka koji je doživela po muževljevom priznanju da je zaražen virusom koji donosi neizlečivu bolest.

Čuveni bek šuter LA Lejkersa, koji je zbog savršenstva igre dobio nadimak Medžik, vodio je veoma buran život plejboja, ne znajući ni približno sa koliko je žena spavao, a pritom nikada nije korstio kondome.

Veliku pažnju, šest godina pre Medžikovog priznanja, izazvala je smrt čuvenog glumac Roka Hadsona, koji je umro od side, posle čega je objavljeno da je bio gej.

Kuki se prisetila dana kada joj je i kako muž rekao da je pozitivan na opasan virus:

- Pozvao me je telefonom, rekao da ima nešto važno da mi saopšti, ali nije hteo da kaže šta. Pretrnula sam, pomislila da se teško povredio ili da me ostavlja. Pitala sam ga: "Šta se dešava, jel imaš HIV ili šta?". Kada je došao kući, seo je pored mene, uhvatio me za ruku i rekao da je zaražen. Rekao je i da će razumeti ako budem želela da ga ostavim, a ja sam stavila njegovu ruku na moj stomak i rekla: "Zajedno ćemo se boriti protiv ovoga." - napisala je u biografiji Kuki.

Potom joj je prošlo kroz glavu da je možda zaraženo i njihovo nerođeno buduće dete.

Medžik je zatim otišao u kupatilo, i čitavu noć telefonirao. Problem za sve žene koje je tada nazvao bilo je i to što je u to vreme bilo potrebno čekati 12 dana da bi se dobili rezultati analize krvi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: medzik dzonson