Mali princ Džordž nosi kratke pantalone i kada je hladno, a evo i zašto

Mali princ Džordž nosi kratke pantalone i kada je hladno, a evo i zašto

Autor: | 05/10/2016

0


Princ Džordž je, to ste verovatno primetili, uvek nosi pantalonice sa kratkim nogavicama, čak i kada je hladno.

Razlog za to nije volja iili nebriga njegove majke Kejt Midlton, već britanska tradicija prema kojoj pripadnici viših društvenih staleža, aristokratije i kraljevske porodice sinovima do određenih godina oblače isključivo kratke pantalone.

- Duge pantalone su za starije dečake i muškarce, a kratke pantalone na malom dečaku su tihi klasni pokazatelj. Iako se vremena polako menjaju, duge pantalone na malom dečaku i dalje se smatraju prigradskim i pokazateljem srednjeg staleža - rekao je stručnjak za društvena pravila Vilijam Henson.

Kao i Džordž, kratke pantalone su tokom ranog detinjstva nosili i prinčevi Vilijam i Hari, sve dok nisu došli u određene godine.

- Običaj je da dečak počne da nositi duge pantalone oko osme godine života, a to možda ima veze s običajem koji datira iz 16. veka, kada su dečake stare do dve godine oblačili u haljinice, što se danas zadržalo tokom krštenja, a zatim su nosili odevne artikle koji su više ličili na kratke i duge pantalone - dodaje Hanson.

Kratke pantalone u kraljevskoj porodici danas su ipak više poštovanje tradicije, nego iskazivanje staleža kom pripadaju.

- Pripadnicima viših staleža u Velikoj Britaniji veoma je važno da sačuvaju tradiciju, a kratke pantalone su jedan od pokazatelja kojima se ističu - zaključio je Henson.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: princ džordž

Najnovije vesti