Al Paćino: U početku nisam želeo da glumim u "Kumu"

Al Paćino: U početku nisam želeo da glumim u "Kumu"

Autor: | 29/10/2016

0


Jednu od uloga koja mu je zauvek obezbedila mesto među filmskim besmrtnicima, onu iz filmskog serijala "Kum", slavni Al Paćino u početku nije želeo da prihvati.

Ideja da glumi Majkla Korleonea, primernog sina dona Korleonea koji se nakon smrti oca, gonjen osvetom, preobratio u nemilosrdnog mafijaškog bosa, činila se Alu Paćinu toliko neverovatna da je čak smtarao da je reditelj Frensis Ford Kopola "pomalo lud" jer je instistirao da tada mladi glumac prihvati tu ulogu.

Do tada maltene nepoznati Al Paćino, koji je iza sebe imao tek tri filmske uloge, u borbi za ulogu Majkla Korleonea pobedio je Džeka Nikolsona, Roberta Redforda i Vorena Bitija.

- Nisam želeo da igram u "Kumu". Mislio sam da je Kopola pomalo lud jer je želeo samo mene za tu ulogu. Čak sam ga i pitao: "Šta to radiš Frensise? Vidiš da me oni ne žele - kaže Al Paćino, a piše "Gardijan".

Pitanje koje su ljudi iz "Vorner brosa" postavili Kopoli, a ticalo se Ala Paćina bilo je: "Ko ti je ovaj klinja, zašto ti se baš on sviđa, šta vidiš u njemu?".

Kopola ga je primetio, kaže Paćino, nakon njegove uloge tinejdžera koji je narkoman.

- Video u me je predstavi koja se zvala "Does a Tiger Wear a Necktie?". Za tu ulogu sam dobio nagradu "Toni", a onda me je Frensis uzeo pod svoje. Mislio sam da će zbog te moje uloge u "Kumu"on izgubiti posao, posebno zato što studio "Vorner bros" nije želeo ni Marlona Branda za ulogu don Vita Korleonea - kaže Al Paćino.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: al paćino