Udovica Robina Vilijamsa otkrila uzroke tragičnog kraja slavnog glumca

Udovica Robina Vilijamsa otkrila uzroke tragičnog kraja slavnog glumca

Autor: | 04/11/2016

0


Udovica preminulog glumca Robina Vilijamsa, koji je u avgustu 2014. u svom domu u 64. godini života izvršio samoubistvo, otkrila je da uzrok njegove tragične smrti nije depresija, kako se pisalo, već demencija i to onaj njen oblik koji je usko povezan s Parkinsonovom bolešću.

Suzan Šnajder objasnila je to intervjuu, naglasivši da je uznapredovali oblik te bolesti uticao na Robinovu psihu.

Naime, Viljiams je patio od demencije sa Levi telima, a taj oblik demencije je usko povezan s Parkinsonovom bolešću. Karakteriše ga prisutnost takozvanih. Levijevih proteinskih ttela u moždanom tkivu obolelih od Parkinsonove bolesti. Demencija je sindrom, odnosno skup simptoma koji uključuje postupno ili naglo propadanje sposobnosti pamćenja, učenja i rasuđivanja i promene u ponašanju.

Upravo taj psihički poremećaj je Robina Viljiamsa odveo u smrt, tvrdi Suzan, i dodaje da je porodica znala da on boluje od Parkinsonove bolesti, ali je tek autopsija pokazala da je ona bila povezana s demencijom. Otkrila je i da su promene u ponašanju njenog supruga započele 2013. godine, nakon druge godišnjice njihovog braka, kada je počeo da oseća jake bolove u stomaku, piše "US Weekly".

- Bili smo tada zajedno već šest godina i znala sam kako se ponaša kada strahuje za svoje zdravlje, ali njegova tadašnja paranoja bila je neobjašnjiva. To je bio prvi znak da je u pitanju nešto vrlo ozbiljno - rekla je Suzan Šnajder.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: Robin Vilijams

Najnovije vesti