Keti Peri novčano pomaže ginekološkim klinikama koje Tramp želi da ugasi

Keti Peri novčano pomaže ginekološkim klinikama koje Tramp želi da ugasi

Autor: | 14/11/2016

0

Keti Peri je donirala 10.000 dolara ginekološkim klinikama na koje se novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp obrušio u kampanji, i koje želi da ukine.

- Reči treba pretvoriti u dela, a posebno kad je reč o borbi protiv Trampa - kaže energična Keti koja nikako ne može da se pomiri sa izborom njenih sunarodnika.

- Klinikama za žensko zdravlje donirala sam novac jer će žene uskoro biti među najranjivijim grupama društva - kaže Keti.

Pevačica je velika obožavateljka Hilari Klinton i glasna zagovornica njene politike. Za razliku od Hilari, Donald Tramp želi da zatvori klinike "jer se tamo vrše pobačaji".

- To nikome ne pomaže, to su sve nemoralne gluposti - kaže novi predsednik SAD.

Keti Peri ističe da je pobačaj i dalje legalan i da tako mora da ostane.

- U klinikama za žensko zdravlje dobijaju se lekovi, kontracepcija i edukacija. Ja sam kao tinejdžerka tamo naučila kako funkcionišu stvari i kako mogu da se zaštitim, jer moji roditelji nisu imali novca za osiguranje – rekla je Keti.

Donacija vredna 10.000 dolara, dodala je, samo je početak. Brojni slavni nezadovoljni su izborom predsednika kojeg nazivaju ksenofobom, rasistom i ženomrscem, pa su se organizovali i žele novčano da pomognu udruženjima koje pomažu ženama, siromašnima, imigrantima ili veteranima.

Među njima su Bijonse i Džej Zi, Barbra Strejsend, Bon Džovi i mnogi drugi. Za razliku od Šer koja tvrdi da će se zbog Trampa odseliti u Kanadu, Keti Peri je, ističe, spremna da se bori za prava svih onih koje će Tramp, kako kaže, "vrlo brzo početi da gazi".

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: keti peri