Drejk i Biber najuspešniji na Američkim muzičkim nagradama

Drejk i Biber najuspešniji na Američkim muzičkim nagradama

Autor: | 21/11/2016

0

Reper Drejk i kanadski pevač Džastin Biber osvojili su, na ceremoniji održanoj sinoć u "Majkrosoft teatru" u Los Anđelesu, po četiri priznanja Američkih muzičkih nagrada za 2016. godinu i tako se uvrstili među "velike dobitnike" tog priznanja.

Kanađanin Drejk, koji je sa 13 AMA nominacija potukao rekord Majkla Džeksona, rekao je da "samo želi da stvari ostanu uzbudljive i da nastavi da se bavi muzikom".

- Uzviknite svima koji pokušavaju da urade istu stvar - dodao je popularni izvođač.

Nagrada AMA se dodeljuje muzičarima koji su ostvarili najbolji komercijalni uspeh u prethodnoj godini, i to na osnovu glasova obožavalaca.

Drejk je, između ostalog, osvojio nagradu za najboljeg umetnika u kategoriji rep-hip-hop, za najbolju pesmu i najbolji album Views.

Kanadski pevač Džastin Biber, koji je nastupio preko video-linka jer se nalazi na evropskoj turneji, takođe je osvojio četiri nagrade. Biber je dobio nagrade za najboljeg muškog izvođača u kategoriji pop-rok, za najbolji album, najbolju pesmu i najbolji spot.

Selena Gomez (24) osvojila je nagradu najomiljeniji ženski umetnik u kategoriji pop i rok, a održala je emotivan govor koji joj je doneo veliki aplauz publike. Iznenadila je obožavaoce svojim prvim javnim nastupom od kada je nedavno prekinula svetsku turneju zbog napada panike i depresije.

Arijana Grande osvojila je nagradu umetnika godine čime je pobedila Adel, Rijanu, Keri Andervud i Džastina Bibera. Među umetnicima koji su predstavljali svoje nove albume na sinoćnoj ceremoniji bili su Bruno Mars, Lejdi Gaga, Sting, Džon Ledžend, The Weeknd i "Čejnsmokers".

Vođa grupe "Grin dej" Bili Džo Armstrong imao je politički istup tokom izvođenja njihove numere Bang Bang, kada je uzviknuo

- Ne KKK (KjuKluksklan), ne fašističkoj SAD, ne Trampu.

Domaćini ceremonije, komičar Džej Fero i model Điđi Hadid, takođe su pomenuli porodicu izabranog američkog predsednika Donalda Trampa dok su pričali viceve.

Najbolji nastup sa gitarom imala je Lejdi Gaga koja je otpevala svoj poslednji singl Million Reasons.

Sting koji je prošle nedelje objavio prvi pop-rok album u deset godina – 57th and 9th, otpevao je više svojih hitova i uručena mu je počasna nagrada koja priznaje njegov doprinos muzičkoj industriji. Nagradu mu je predao glumac Robert Dauni Džunior.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP guliver/gettyimages/splash

Najnovije vesti