Nataša Bekvalac: Majčinstvo je moj najteži i najlepši posao

Nataša Bekvalac: Majčinstvo je moj najteži i najlepši posao

Autor: | 15/01/2015

0

Poludela je u dvadeset petoj, dostojno iznela Isusove godine na svojim "malim leđima" i kroz tridesete korača samouvereno isključujući mogućnost da je bilo ko kupi bilo čime osim realnošću u životnim stavovima i postupcima. Nataši Bekvalac u 2014. godini dogodila se velika životna ljubav koju bi, kako je izjavila u prethodnom intervjuu za "Hello!", sledeće godine volela da kruniše brakom i potomstvom. Samo dva meseca kasnije, u novogodišnjem izdanju našeg magazina, progovorila je i o najintimnijim osećanjima u svojoj emotivnoj vezi i istakla da ju je upravo njen izabranik, rukometaš Ljuba Jovanović učinio boljim čovekom. Dok je ponosno pozirala sa kćerkom Hanom i sestričinama Petrom i Anjom, Nataša nam je otvorila dušu i otkrila da u njenoj vezi nema trzavica, istakla da je zadovolja odnosom koji njen bivši suprug Danilo Ikodinović ima sa njihovom kćerkom, ponovila da stoji iza svake svoje odluke, pa i one o razvodu i kroz objektiv Miloša Nadaždina prenela deo slavljeničke atmosfere iz porodičnog gnezda koje je prošle godine skrojila na Dedinju, preselivši se tada i zvanično iz rodnog Novog Sada.

Kada je počela praznična euforija u vašem domu?

- Ove godine smo baš požurili, pa je naš dom već početkom novembra bio potpuno okićen, tako da u bajkovitoj atmosferi uživamo već dva meseca.

Da li je Hana posebno uzbuđena zbog novogodišnje čarolije koja je obuzela vaše porodično okrilje?
- Kao sva deca, i ona se posebno raduje novogodišnjim i božićnim praznicima. Ima nešto u toj svečanoj atmosferi, a ono što je najvažnije, i za mene i za nju, je to što je porodica više na okupu, pažljiviji smo i brižniji jedni prema drugima.

Kako ste vi u detinjstvu praznovali Novu godinu?
- Detinjstvo spada u najbezbrižniji period mog života. Imala sam uzbudljivo, ali bezbrižno i veoma srećno detinjstvo. Moje sestre i ja nismo mogle da dočekamo raspuste, koje smo provodili u Sremskim Karlovcima kod maminih roditelja, naše pokojne bake i deke. Sloboda koju smo tamo kao deca osetili umnogome me je kao osobu izgradila, i jedan je od razloga zašto sam kupila veliko imanje nadomak Novog Sada. Želim da svom detetu, kao i deci svojih sestara podarim bar približno takvo detinjstvo i da, kao većina dece, ne izgube kontakt sa prirodom i životinjama.

Razumete li one koji se osećaju usamljenim u vreme praznika? Da li ste nekada proživeli takvo iskustvo?

- Imam veliku i stabilnu porodicu, uvek imam kome da se vratim. Usamljenost nisam osetila ni kada radim za vreme praznika, jer ih provodim sa mojom, slobodno mogu da kažem, drugom porodicom, a to su muzičari sa kojima godinama sarađujem i mnogo ih volim.

Nedostaje li vam Novi Sad u vreme praznika, budući da ste dobar deo porodice preselili u Beograd?
- Ne bismo se viđali češće i da smo ostale da živimo u Novom Sadu. Ne zato što se tamo nismo viđale često nego što nas prelazak u Beograd nije baš ništa promenio u porodičnim odnosima. U Novi Sad nekada mnogo brže stignem nego u najvećim gužvama od jednog do drugog kraja Beograda.

Vaš izabranik rukometaš Ljuba Jovanović ne voli da meša privatno i poslovno i da vas prati na nastupima.

- Ne volim ni ja, meni ne treba muškarac koji će mi biti pratnja na nastupima, nije mi potreban ni nosač kofera, a ni bilo kakva zaštita. Svoje kofere uvek nosim sama, na nastupe uvek volim da idem u pratnji sestara, a ljudi kojima pevam me vole i njihova zaštita mi nije potrebna. Treba mi muškarac, a njega imam.

Sa kakvim poslovnim i privatnim stremljenjima ulazite u 2015. godinu?
- Stremljenje je suviše agresivan izraz za način života koji vodim. Godine su mi donele saznanje da poslovni uspeh često ne garantuje sreću, a meni je, da bih živela, najvažnije da budem srećna. Zbog toga uvek slušam svoju prirodu i pronalazim balans između posla i svoje porodice, i trudim se da jedno ne ugrožava drugo. Mnogo rada na tome, mnogo odricanja i žrtvi donosi mi duševni mir i sreću, koja mi je najvažnija. Ukoliko bih videla da moj posao, koji mi je pored porodice najveća ljubav, ugrožava i remeti moju porodicu, moje dete i one koje volim - bez razmišljanja bih izabrala porodicu.

Po čemu ćete najviše pamtiti 2014. godinu?

- Za mene je ona već prošlost, a u prošlosti ne živim.

Na fotografisanju za "Hello!" vladala je vesela atmosfera budući da su se osim Hane i vas slikale i vaše sestričine Petra i Anja. Kako izgleda vaša ženska komuna kada se ugase kamere i foto-objektivi?
- Uvek je buka, deca se smeju, pa se tuku. Svakodnevno su zajedno i stvaramo im vezu koju imamo i mi sestre između sebe, a sestre su najveće bogatstvo. Strašno mi je kada čujem da sestre ne razgovaraju ili nisu u bliskim odnosima. Da ih nemam, u ovom velikom i surovom gradu moja duša bi bila pusta i sigurno ne bih nosila ovoliku ljubav i širinu koju sada imam.

Da li vam je drago što je vaša sestra od tetke Jelena Mrkić prekinula tradiciju rađanja prelepe ženske dece u porodici Bekvalac?
- Nadam se da je otpočela tradiciju rađanja prelepe muške dece, za promenu.

Da li biste voleli da Hani podarite sestru ili brata?

- Odrasla sam u velikoj porodici, pa bih i sama volela da imam veliku porodicu.

Kakva su Hanina interesovanja?
- Pokazuje interesovanje i veliki talenat i za sport i za muziku. Volela bih da sledeće godine upiše muzičku školu. Krenula je na časove odbojke, koje ne propušta. U školi je veoma uspešna, ali ja zaista ne spadam u preambiciozne roditelje i ne želim da moje dete bude preopterećeno obavezama i da nema vremena da živi čaroliju koju nosi detinjstvo.

Jeste li zadovoljni ulogom vašeg bivšeg supruga Danila Ikodinovića u kćerkinom životu ili smatrate da bi njihov odnos bio drugačiji da ste u braku?
- Šta bi bilo kad bi bilo ne mogu znati, niti se time opterećujem. Stojim iza svake svoje životne odluke. Ni zbog jedne se nisam pokajala. Uradila sam onako kako sam mislila da je najbolje za moje dete i mene i potpuno sam zadovoljna Danilovim i Haninim odnosom.

Koliko je teško nositi na svojim leđima odrastanje i vaspitavanje maloletnog deteta?
- Nimalo nije lako. Roditeljstvo je najteži i najlepši posao koji imam, kao i moja najveća odgovornost. Biti samostalan i nezavistan roditelj ima mnogo prednosti, ali traži i mnoga odricanja i žrtve. I pored toga, ono što dolazi kao rezultat čini moju najveću životnu radost i sreću.

Čiji saveti vam pomažu da kćerku izvedete na pravi put?
- Model vaspitanja iz svoje kuće uglavnom sam preuzela kao model za vaspitavanje svog deteta, mada moram da budem iskrena i da kažem da sam izuzetno popustljiva majka. Teško mi pada bilo koja vrsta zabrane koju sam nekad primorana da koristim kao meru kazne i čini mi se da u tome mnogo više patim ja. Zbog toga sam ponekad nedosledna, što Hana i te kako zna da iskoristi.

Izgleda da je Kristinina kćerka Petra veoma muzikalna i da ima vašu energiju. Mislite li da će neka od naslednica sestara Bekvalac zaploviti muzičkim vodama?
- Najiskrenije, ne bih bila preterano srećna, iako su nam sva deca muzički talentovana. Upravo zato što znam kakve stresove i žrtve ovaj posao nosi, i u kakvom ste društvu često primorani da se krećete. Tako nešto ne bih volela za svoju decu, volela bih da im bude lakše.

U 2014. godini dogodila vam se ljubav sa muškarcem koji vas je potpuno opčinio, ali izgleda da još upoznajete njegove divne osobine, pa ste ga nedavno častili titulom "cara nad carevima"Mislite li zaista da se takvi više ne rađaju?
- Prošle su godine kada muškarac može da me opčini, kada mogu da budem zaslepljena i kada, idealizujući muškarca, na njega ne gledam realno. Znam da ne pripadam većini žena, ali u ovom surovom, izvitoperenom svetu zaljubljena sam i volim muškarca koji čvrsto stoji na zemlji. Voli me i poštuje. U našim emocijama nema oscilacija, kao ni u odnosu u kome sam beskrajno lojalna. Zahvalna sam što me je učinio boljim čovekom. On je pošten, vredan i veoma ispravan u svakom smislu te reči. Sa njim se smejem, svojom ljubavlju i energijom on je upotpunio moj život. Mene drugi muškarci zaista ne zanimaju.

Postoji li neka pesma na novom albumu koja dobro opisuje vaše trenutno emotivno stanje?
- Ja sam dobro.

Šta sebi želite u novoj godini, a šta čitaocima?
- I čitaocima i sebi želim da nas prati mnogo sreće, dobro zdravlje i mnogo ljubavi. Srećna 2015!

Intervju: Nikola Rumenić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content
Stilistkinje: Kristina Bekvalac i Iva Radovanović
Dekorater: Ana Aćimović
Kolači: “Tortelini”
Cvetni aranžman: “Flower company”

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još