Ilda Šaulić o okončanju duge veze: Spremna sam za iskrenu ljubav

Ilda Šaulić o okončanju duge veze: Spremna sam za iskrenu ljubav

Autor: | 28/01/2015

0


Decentna, nenametljiva, devojka od stila, reči su kojima se najbolje može opisati pevačica Ilda Šaulić. Otkako se pojavila na muzičkoj sceni važi za jednu od najbolje stilizovanih dama, koja gotovo nikad nije bila na meti modnih kritičara. Retko je dospevala na naslovnice tabloida, jer je svoju intimu uvek brižljivo čuvala od očiju javnosti. Dugo se spekulisalo da je u vezi sa muškarcem koji je znatno stariji od nje, ali kćerka legendarnog pevača Šabana Šaulića za magazin “Hello!” otkriva da nema partnera, kao i da priželjkuje da joj se ove godine dogodi velika ljubav sa muškarcem sa kojim će doživeti istinsku sreću. Takođe, Ilda priželjkuje i da se ostvari u ulozi majke, a zarad porodične sreće bila bi spremna da karijeru stavi u drugi plan.

Na početku razgovora za magazin „Hello!“ Ilda govori o poslovnim planovima:
- Nova godina je period kada svi sabiramo šta smo učinili i donosimo odluke za budućnost. Krajem prošle godine, negde oko mog rođendana, shvatila sam da sam ostala dužna poštovaocima mog rada i odlučila da u 2015. to ispravim. Zato u periodu koji je pred nama oni koji vole moju muziku mogu da očekuju neke nove lepe pesme, spotove, kao i više nastupa i druženja sa publikom.

Da li je danas teško privući pažnju publike, s obzirom na hiperprodukciju koja je prisutna na muzičkoj sceni?

- Sve to zavisi od načina koji ste odabrali za pridobijanje pažnje publike. Ja sam od početka odabrala teži put i odlučila da se borim isključivo pesmom. Imala sam sreće da je publika odmah prepoznala ljubav i trud uložene u muziku koju pevam i na taj način su me izdvojili iz mase. No, sve i da nije bilo tako, ne bih menjala svoj put i trudila bih se da se nametnem isključivo kvalitetom, jer verujem da je to jedini ispravan način.

Hoćete li ostati verni baladama i narodnoj muzici ili biste snimili neku komercijalnu pesmu koja bi za kratko vreme mogla da postane hit?
- Pesme ne biram tipski, već po osećaju. Ukoliko mi se neka kompozicija dopadne, snimim je bez obzira na muzički žanr. I do sada sam pevala različite stilove, ali su se publici u mom izvođenju najviše dopale balade i folk pesme, pa sam po njima postala prepoznatljiva.

Otkako ste se pojavili na estradi važite za damu od stila i nikada niste dobili nijednu kritiku na račun izgleda. Koliko vam to imponuje?
- Naravno da mi kao ženi prijaju svi komplimenti koje dobijem, ali nikada nisam bežala od kritike jer mislim da, ako je argumentovana, ponekad može da pomogne više od pohvale.

Smatrate li da se žena rađa sa stilom i ukusom ili se to stiče s godinama?

- Bez baze, ne može se ništa, ali i nadogradnja je jednako bitna. Imala sam sreću da sam rasla uz majku Gordanu, koja je oduvek bila žena istančanog ukusa, te smo od nje i moja sestra Sanela i ja naučile mnogo toga o modi i stilu.

Postoji li mogućnost da vas u budućnosti vidimo u nekoj provokativnoj odevnoj kombinaciji ili ćete ostati dosledni proverenim umerenim komadima?
- Mislim da mi je kasno da se menjam, a i što bih to radila kada sam zadovoljna ovakva kakva jesam.

Razmišljate li o tome da se podvrgnete nekoj estetskoj korekciji, kao što to danas čini većina žena iz javnog života?
- Nisam protivnik estetske hirurgije, naročito kada ljudima pomaže da reše neki problem. Za sada ne vidim šta bih na sebi menjala, ali ukoliko s godinama osetim potrebu da se podvrgnem intervenciji, to ću i učiniti. Naravno, sa merom, kao što i sve ostalo u životu radim.

Šta mora da poseduje osoba suprotnog pola da bi vas osvojila?

- Šarm, stil i samopouzdanje. Muškarac mora pre svega da učini da se žena oseća posebno u njegovom društvu.

Mislite li da su danas žene i muškarci zamenili uloge i da su pripadnice lepšeg pola te koje osvajaju i često naprave prvi korak?
- Uvek su muškarci meni prvi prilazili, i smatram da tako i treba da bude. Muškarac treba da napravi prvi korak, ali samo ukoliko partneri idu složno u istom smeru, moguće je ostvariti partnerstvo.

Uživate li kada muškarac preuzme ulogu osvajača i kada se ponaša kao pravi džentlmen?
- Kažu da slabići prave svoju ženu ljubomornom sa drugim ženama, dok se pravi džentlmen ponaša tako da su druge žene ljubomorne na njegovu. Samo pravi džentlmeni mogu da mi priđu i budu deo mog života.

Pisalo se u više navrata o vašoj emotivnoj vezi sa znatno starijim partnerom, što ste i sami potvrdili, iako niste želeli da pričate o detaljima romanse. Jeste li još srećno zaljubljeni?

- Nova godina je vreme za nove početke, a ja sam ove godine spremna da mi se dogodi velika, prava i iskrena ljubav.

Maštate li o bajkovitom venčanju sa mnogo zvanica ili o intimnoj ceremoniji u najbližem krugu?
- Nikada nisam pravila pompu oko svog privatnog života, tako da i svoje venčanje vidim kao intiman događaj u krugu najbližih i najdražih ljudi.

Razmišljate li o tome da se ostvarite u ulozi majke?
- Mislim da nema žene koja o tome ne razmišlja, a ja u poslednje vreme osećam da sam spremna da se ostvarim kao majka. Kada će do toga doći, ne zavisi samo od moje želje, ali sigurno je da bi me majčinstvo učinilo presrećnom.

Da li biste se odrekli karijere zarad mirnog porodičnog života?

- Mislim da je zabluda da porodica i karijera isključuju jedno drugo. Svedoci smo da ima mnogo žena koje su uspešne i kao majke i supruge, ali i u poslu kojim se bave. Ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bih morala da donesem takvu odluku, ali ako bih morala da izaberem između porodice i posla, bez razmišljanja bih se odlučila za porodicu.

Koliko vremena provodite sa decom vaše sestre Sanele i da li i u vašem slučaju važi pravilo da je tetka najbolja drugarica i da je kod nje sve dozvoljeno?
- Mnogo sam vezana za sestrića Luku i sestričinu Unu i trudim se da im posvetim svaki slobodan trenutak. Njihovi prohtevi su različiti, jer je Una još beba, dok je Luka već tinejdžer, ali ja sam uvek tu da im ispunim želje, naravno u granicama normale. Nisam tetka koja će roditeljima napraviti problem jer će ih previše razmaziti i sve im dozvoliti.

Koliko su vas potresla pisanja o navodnoj ljubavnoj aferi vašeg oca i kako su te priče uticale na vaš porodični život?
- Svih ovih godina moja porodica je prošla kroz brojne probleme, krize, bila je meta napada, ali smo svaki put međusobnom ljubavlju i podrškom pokazali da smo složni i da ništa ne može da nam naruši porodičnu harmoniju.

Da li se sa roditeljima savetujete o najvažnijim životnim odlukama?
- O svim važnim životnim odlukama oduvek sam se savetovala sa porodicom i najbližim prijateljima, ali sam svoje odluke na kraju donosila sama. Tako je i danas.

Ko vam je, pored porodice, u životu najveći oslonac i podrška?
- Kažu da je čovek bogat onoliko koliko ima prijatelja. U tome sebe smatram jednom od najbogatijih žena na svetu, jer imam divne prijatelje koji su uvek tu kada mi zatreba, kao i ja za njih.

Intervju: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti