Dramatična ispovest o doživotnoj bolesti! Ivana Peters: Doživela sam srčani udar jer sam se sama lečila

Dramatična ispovest o doživotnoj bolesti! Ivana Peters: Doživela sam srčani udar jer sam se sama lečila

Autor: | 22/06/2015

0


Da Bertold Breht nije napisao "Majku Hrabrost", tu sintagmu bi neko sigurno pripisao pevačici Ivani Peters, koja je 15. marta preživela srčani udar. Možda infarkt ne bi bio dovoljan razlog da joj se dodeli taj epitet, da Ivana pre devet godina nije proglašena medicinskim fenomenom, kada je vantelesnom oplodnjom iz prvog pokušaja dobila kćerku Saru, pošto su u njen zdravstveni karton upisane dve teške operacije. Prvom hirurškom intervencijom odstranjeni su joj desni jajnik i jajovod, a drugom levi jajovod. Posle toga njena kuma Marija odvela ju je na jednu privatnu kliniku, gde joj je konstatovana endometriotična cista na preostalom levom jajniku, kao i nebrojene priraslice u stomaku. Zbog bogate istorije bolesti njenog čeličnog organizma u potpunosti je zanemarila kardiovaskularni sistem, pa je pre tri meseca preživela srčani udar od koga se nekoliko nedelja oporavljala u Kliničkom centru. Sve vreme uz nju su, osim majke Vesne, sestre Nevene i brata Vukašina, bila i njena dva najvoljenija bića - kćerka Sara, koja će u julu napuniti devet godina, i suprug Aleksandar Peters, koji skoro nije napuštao bolnicu dok je ona bespomoćno ležala u postelji.

Iako situacija u kojoj ste se našli 15. marta nije bila za šalu, mnogima se, kada su čuli kako ste otpevali pesmu "Janičar" u emisiji "Ko je kod Koje", učinilo da ste upravo zbog silovite interpretacije dobili infarkt u prostorijama "Radio-televizije Srbije"?
- Sigurno sam se i zbog toga uzbudila jer tu pesmu čitavog života pevam na svoj način. Obožavam taj tekst, ali kod Nikole Koje u emisiji nisam otpevala sve strofe. One najtužnije sam izbacila da se i ja ne bih rasplakala kao Koja koji se hvatao za glavu i govorio: "Šta mi to radite". Moja interpretacija bila je prilično stresna, ali to nije razlog za infarkt. Tokom snimanja nisam osetila nikakve tegobe, komplikacije su nastupile kasnije.

Da li ste mogli da pretpostavite takav razvoj događaja, budući da ste pre srčanog udara samo osećali umor?

- Počelo je tako što sam se zamarala i prilikom penjanja stepenicama na drugi sprat. Potom sam na Internetu našla svoju dijagnozu, ali nisam prihvatala da tako nešto može da mi se desi, a u stvari, može da se desi svakome. Tek dok sam ležala u bolnici shvatila sam koliko ima ljudi sa srčanim tegobama, i mladih i starih. U mom slučaju nisu bile kobne moje godine, presudne su bile neke druge stvari.

Nastavak potresnog intervjua pročitajte u novom broju magazina "Hello!" koji je u prodaji od 22. juna!

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin