Marija Serdar: Uz pomoć porodice rešiću se svih svojih kompleksa

Marija Serdar: Uz pomoć porodice rešiću se svih svojih kompleksa

Autor: | 26/07/2015

0

Talentovana trinaestogodišnjakinja Marija Serdar prethodnih deset meseci svojim izvrsnim vokalom oduševljavala je milionsko gledalište, koje je pratilo takmičenje "Pinkove zvezdice" i sa nestrpljenjem isčekivalo svaki njen novi nastup. Iako je i ranije učestvovala, ali i pobeđivala na mnogim festivalima i televizijskim takmičenjima, za iskustvo koje je ovom prilikom stekla tinejdžerka iz Batajnice tvrdi da je nemerljivo, a članovi njene porodice slažu se da su prijatno iznenađeni njenom promenom. Od stidljive devojčice koja ima tremu, simpatična tinejdžerka postala je svesna sebe, svojih mogućnosti i dara koji poseduje.
- Nisam očekivala da ću da pobedim. Čak sam do poslednjeg trenutka smatrala da neću, ali eto dogodilo se, i neizmerno sam srećna zbog toga. Te večeri nisam bila ni svesna uspeha i na žurki koja je posle emisije organizovana bila sam nesvesna svega. Tek sutradan počela sam da se radujem. Sa sestrom od tetke i drugaricama napravila sam pravu malu žurku u mojoj sobi, gde smo pustile muziku, pevale i igrale - počinje priču za "Hello!" Marija, koja tvrdi da u prvi mah nije želela da učestvuje u ovom televizijskom formatu, ali ju je majka Lana ubedila da proba.

- Na takmičenje me je prijavila profesorka muzičkog, naravno, uz moj pristanak. Međutim, dan pre nego što je trebalo da odem na prvu audiciju bila sam vrlo nervozna i želela sam da sve otkažem. Zatvorila sam se u svoju sobu i plakala, međutim, moja mama je tu odigrala presudnu ulogu. Razgovarala je sa mnom i objasnila mi je da me ne košta ništa da samo probam. Uz mnogo ubeđivanja, ipak sam pristala. I eto, na kraju se dogodilo da sam pobedila.

Odrastajući u porodici u kojoj je otac, da bi obezbedio egzistenciju, morao da se preseli u Italiju, gde vozi kamione, Marija je najviše vezana za majku sa kojom ima blizak odnos. Iako je mezimica i šesnaest godina starijeg brata Đorđa i čitave familije, talentovanoj Mariji je majka ipak najveća podrška.

- Mama ne radi i sve je podredila meni i bratu, tako da sam sa njom najbliža. Naravno, mnogo volim i tatu i čujemo se po nekoliko puta dnevno, ali on dolazi samo dva do tri puta godišnje, dok je u ostalom periodu prinuđen da zbog posla bude odsutan od kuće - kaže Marija, a njena majka otkriva da postoji još jedan razlog zbog koga su njih dve posebno bliske.
- Marija je šesnaest godina mlađa od starijeg sina i na drugo dete smo se odlučili jer je Đorđe jako želeo da dobije brata. S druge strane, kada sam ostala trudna, više sam želela devojčicu i na kraju je ispunjena moja želja. Međutim, tokom porođaja svezala joj se pupčana vrpca, zbog čega je ostala bez kiseonika i kada se rodila, nije imala puls. Lekari su brzo reagovali, odmah joj je urađena reanimacija i uspeli su da je vrate u život. Pedijatar mi je posle toga rekao da je ona najmanje deset minuta bila bez kiseonika i da je pravo čudo da je uopšte preživela, a pogotovu da to bude bez ikakvih posledica na njeno zdravlje. Svaka majka će razumeti koliko je to traumatično iskustvo. Kada vam se takva stvar dogodi, još više se vežete za dete i stalno ste u strahu da mu se ne desi nešto loše. To je jedan od razloga zbog koga smo nas dve jako vezane jedna za drugu.


Kao najmlađe dete, pobednica "Pinkovih zvezdica" uvek je bila miljenica čitave familije, a osim što su je čuvali brat i mama, i svi njihovi prijatelji je obožavaju.
- U porodici su svi odrasli, samo je ona dete, tako da je oduvek mažena i pažena. Đorđe ju je čuvao još od njenih pelena, čak je i sa drugarima igrao košarku tako što nju stave u kolica i trče za loptom dok ih guraju. I svi njegovi prijatelji je obožavaju i stalno su je šetali i izvodili dok je bila mala ili bi dolazili kod nas u kuću da se igraju sa njom. Ipak, nije izrasla u razmaženo dete već je skromna i sa obe noge je na zemlji - iskrena je Marijina majka Lana.

Podrška i podstrek nisu izostali ni tokom popularnog takmičenja, pa je tako sve u porodici Serdar bilo podređeno Marijinim obavezama, a saveti starijeg brata su joj bili od krucijalne važnosti.

- Brat mi je stalno govorio da bi trebalo da budem svoja i da verujem u sebe i naglašavao mi je da šta god da se desi imam svoju porodicu koja će uvek da me voli i da bude uz mene. Značajne savete dobijala sam i od članova žirija, naročito od Jelene Tomašević, sa kojom sam se najviše zbližila. Njene reči da ne bi trebalo da se menjam i da se ne obazirem na ljude koji pričaju loše o meni, jer se uvek nađe neko ko pokušava da omalovaži vaš uspeh, zauvek ću pamtiti. Zahvaljujući ovom takmičenju oslobodila sam se treme. Ranije se nisam plašila samo od scene već sam i prirodno bila veliki tremaroš, ali sam se potpuno oslobodila prethodnih meseci - objašnjava ova popularna tinejdžerka. Njena majka se nadovezuje:
- Marija je konačno postala svesna sebe i svojih mogućnosti. Mnogo je sazrela u prethodnom periodu i jako mi je drago zbog toga.

Iako ne živi sa njima, i Marijin otac je pomno pratio takmičenje, a svaki slobodan trenutak je koristio kako bi došao u Srbiju da bude uz svoju kćerku.
- Tata u Italiji ima satelitsku televiziju i imao je priliku da gleda svaku emisiju, ali je i dolazio nekoliko puta tokom takmičenja i bio sa nama na snimanjima. Uvek je sedeo u publici jer ne voli da se slika, a i želeo je da me gleda na bini, što nije moguće kada ste u bekstejdžu. Za njega je sve to bilo vrlo dirljivo i uzbudljivo i čak je u nekoliko navrata plakao od sreće dok sam nastupala - objašnjava pobednica moćnog vokala.

Njena majka tvrdi da je njihova porodica imala ideju da se svi presele u Italiju i budu na okupu, ali su ipak odustali od te zamisli.
- Moj suprug ima italijanske papire i mi smo čak krenuli u proceduru za njihovo dobijanje i nešto smo uspeli da završimo, ali smo kasnije odustali. Razmišljali smo i o tome da se ona tamo oproba u muzici, međutim, ona to ne želi. U međuvremenu je ovde počela da učestvuje na takmičenjima, počele su i "Pinkove zvezdice", tako da smo sada sigurni da se nećemo seliti. Kao nagradu je dobila snimanje albuma i svi jedva čekamo da se to dogodi.

Marija Serdar otkriva kakvi je planovi u narednom periodu očekuju:

- Uskoro ću snimiti prvu pesmu i jedva čekam da se to dogodi, a želja mi je da to bude balada. Što se tiče dalje karijere, mislim da sam još jako mlada da bih da o tome ozbiljno razmišljala. Trudiću se da u narednih nekoliko godina radim na sebi i da školujem svoj glas kako bi, kada za to dođe vreme, ozbiljno mogla da se posvetim muzici. Nemam želju za karijerom u Italiji, ali bih jako volela da živim i radim u Americi. To mi je najveći san, a tata mi je obećao da će mi uskoro ispuniti želju da bar kao turista odem u Ameriku i da vidim kako tamo izgleda život.

Jedna od velikih Marijinih želja je i da se oslobodi viška kilograma, pa će uz podršku članova porodice uskoro početi da trenira i da jede samo zdravu i niskokaloričnu hranu.
- Smatram da moja kćerka mora da smrša kako ne bi imala zdravstvene posledice. Za sada je još dete i višak kilograma se ne odražava na njeno zdravlje, ali ako nastavi da se goji, postoji velika opasnost da će se to desiti. Pre nekoliko meseci smo bili u zdravstvenom centru na Zlatiboru, gde je smršala osam kilograma, ali se posle toga ponovo ugojila tokom takmičenja. Sada smo našli trenera, a uskoro idemo i kod nutricioniste, tako da ćemo početi ozbiljno da se bavimo njenim izgledom - kaže ponosna majka. Kćerka se nadovezuje:
- Jako volim da jedem, najviše brzu hranu, a ne ono što mama kuva. Stalno me kritikuju što ne jedem voće, ali ja volim voće samo kada je u torti. Ipak, potrudiću se da u narednim mesecima smršam jer imam veliku želju da izgledam drugačije. Ne želim više da me bude sramota da se skinem u kupaći već hoću da se sviđam sama sebi i da se oslobodim kompleksa. Volim modu i roditelji žele da mi kupe mnoge stvari, ali je to nemoguće jer mi retko šta lepo stoji - iskrena je Serdarova koja kaže da ni jedan dečko nije uzrok toj velikoj želji da smrša.

- Mnogi mi kažu da ću smršati kad se zaljubim, ali ja želim da smršam zbog sebe. Za sada mi se ni jedan dečko ne dopada osim nekih popularnih pevača. Mislim da mi i ne treba sada to da se zaljubim i da se nerviram zbog nekog dečaka već mi je važnije da se posvetim muzici.

Osim po velikom iskustvu, stečenoj popularnosti i početku muzičke karijere, učešće u "Pinkovim zvezdicama" ova talentovana devojčica pamtiće i po mnogo novih prijatelja koje je stekla, a to za nju ima najveću cenu.
- Svi učesnici su mi postali prijatelji i lepo funkcionišemo zajedno. Sigurna sam da ću sa svima koji su iz Beograda ostati dobar prijatelj, a sa ostalima ću se potruditi da bar sačuvam lep odnos - zakljujuje Marija.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!
Tagovi: