Željko Joksimović: Jovana je moja nepresušna inspiracija, podrška, ljubav i prijatelj

Željko Joksimović: Jovana je moja nepresušna inspiracija, podrška, ljubav i prijatelj

Autor: | 28/07/2015

0


Kantautor Željko Joksimović posle šest godina temeljnog rada objavio je jedanaest novih pesama na jedinstven i inovativan način na našem tržištu. U saradnji sa "MTS-om", on je svoj CD predstavio publici kroz aplikaciju koji će svi imati priliku da imaju na svom mobilnom telefonu. Tim povodom organizovan je koktel u hotelu "Squere Nine", a uspešni muzičar otkrio je za "Hello!" da se na taj korak odlučio jer spada u osobe koje vole da budu drugačije.

- Drago mi je što sam prvi muzičar u regionu koji je izdao album prvo preko mobilne aplikacije. To su radile mnoge svetske zvezde, pre oko dve godine "U2" je tako izdao album i svi su bili oduševljeni. Trebalo bi pratiti trendove, smart telefone skoro svi imamo, stalno smo na internetu, pa što onda ne bi postojala i aplikacija tog tipa? Ideju da tako nešto sprovedem u delo dobio sam od kompanije "MTS", sa kojima je, na moje veliko zadovoljstvo, nastavljena saradnja od prošlog albuma. Mnogo me zanima kakva će biti reakcija fanova na aplikaciju, pesme, kao i ekskluzivni materijal koji se tamo takođe može naći - fotografije, tekstovi pesama, kao i priče kako su one nastale. Zaista smo se trudili da napravimo korak dalje od svakidašnjeg - tvrdi Joksimović, koji kaže da nije muzičar koji voli da otkriva kreativne procese nastanka njegovih pesama, ali je to uradio na predlog svog tima saradnika.

- Dok sam pripremao album i birao koje će se pesme naći na njemu, moj PR tim predložio mi je da dam svojim fanovima nešto više, da podelim sa njima priču o nastanku pesama jer su zaista neke nastale i pre desetak godina, ali su čekale svoje vreme i zrelost koja je došla sa godinama. Zatim, za svaku pesmu radio sam minimum dva aranžama - dok ne osetim da je to to. Dopala mi se njihova ideja, tako da će prvi put svi koji vole moje pesme saznati nešto više o njima, ali i meni i mom odnosu prema stvaranju.


Željku je najveća inspiracija prilikom stvaranja novih pesama bila njegova supruga, voditeljka Jovana Joksimović, sa kojom ima petnaestomesečnog sina Kostu. Kao što svi veliki umetnici imaju muze, on je pronašao svoju 2008. godine i od tada je njegov život postao drugačiji.
- Jovana je moja nepresušna inspiracija. Moja podrška, ljubav, prijatelj. Sve. Mnogo mi znači njeno mišljenje i uvek se konsultujem sa njom kada nešto iskomponujem jer znam da će njena reakcija i stav o tome biti iskreni i pravi -  kaže poznati pevač i kaže da sa suprugom uživa u svakom trenutku odrastanja njihovog sina.
- Kosta je već veliki dečak. Prohodao je, svaki dan ga nešto drugo zanima, istražuje, gleda, ispituje sve oko sebe. Uživamo sa njim. Uneo je neizmernu radost u naš život.

Posle promocije aplikacije "mts Željko Joksimović", muzičar je sa suprugom i sinom otputovao na odmor u Grčku, ali će tročlana porodica ovog leta ići i na druga putovanja, dok će kantautor u međuvremenu imati i poslovne obaveze.
- Ovo leto će biti miks odmaranja i rada. Imam mnogo zakazanih koncerata, ali ću svakako gledati da se u međuvremenu i odmorim sa porodicom. Neophodno je da se dobro reklasiram i napunim baterije za predstojeći period - koncerte i promovisanje novog albuma, a i veoma naporan period je iza mene.

Četrdesettrogodišnji pevač tvrdi da je došao u životnu fazu kada može sebi da priušti da se svojim poslom bavi sa velikim uživanjem, ali sa istim žarom uživa i u slobodnom vremenu koje provodi u krugu porodice i prijatelja.
- Mnogo radim, stvaram, menjam, prepravljam, doterujem dok ne budem zadovoljan. Onda, kada dođem kući, za mene je potpuna sreća kada delim trenutke sa suprugom, sinom, kćerkom, prijateljima. Vrhunac hedonizma je da živite kako želite, da volite ono što radite, da vas okružuju ljudi koje volite i koji vole vas. Za mene je to nekada tišina, nekada buka, a nekada mir, nekada je kreativni haos, ali je suština da se dobro osećaš. Da uživaš jer znaš šta želiš - zaključuje Željko.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Pročitajte još